Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.362
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.362
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Uzman Tarih Verdi: Bitcoin ve Altcoin’ler Derin Çökecek!

Bitcoin (BTC)’in fiyatı, geçtiğimiz iki gün boyunca 38.000 ve 41.000 dolar aralığında hareket ederken dün akşam saatlerinde 37.900 dolara kadar geriledi. BTC’nin fiyat hareketinden etkilenen altcoin’ler de düşüş yaşamaya başladı. Peki, sırada neler var? Uzman Tuna Kaya kripto paraların şimdi nasıl hareket edeceğini açıkladı.

Bitcoin ve altcoin’ler düşüşte: Sırada neler var?

Çoğu kripto para birimi, hisse senetlerindeki düşüşleri izleyerek Salı günü kayıplarını artırdı. Traderlar 40.000 dolarlık fiyat seviyesinin üzerinde veya altında belirleyici bir hareket beklerken Bitcoin (BTC), son iki hafta boyunca düşüş eğiliminde oldu. Alternatif kripto paralar (altcoin’ler) da düştü ve piyasa katılımcıları arasındaki belirsizliğe işaret etti. Dogecoin (DOGE), Pazartesi günkü ralliden elde edilen bazı kazanımları silerek son 24 saat içinde yüzde 8 düştü. Shiba Inu (SHIB) tokenı, aynı dönemde yüzde 4 düştü. Bu arada, Bitcoin Salı günü yüzde 5 düştü ve son 30 gün içinde yüzde 15’lik düşüş kaydetme yolunda ilerliyor.

Peki, şimdi neler olabilir? Uzman Tuna Kaya, yatırımcılara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Kaya, kripto para piyasalarının ABD Merkez Bankası (FED) açıklamalara göre hareket edebileceğini belirtti. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere sıradaki FED toplantısı, 4 Mayıs’ta gerçekleşecek. Kaya, BTC’nin bu tarihe 40.000 doların üzerinde bir fiyat etiketiyle girmesinin olumlu bir durum olabileceğini kaydetti.

Haziran’da zirve beklentisi, ardından düşüş

Kaya, FED’in 75 baz puanlık bir faiz artırımına gideceğine yönelik beklenti olsa da, bunun olası olmadığını belirtiyor. Önemli olanın, FED’in bilançosunu ne zaman kısmaya başlayacağı olduğunu belirtiyor. Enflasyonun yükselişine dikkat çeken Kaya, 50 baz puanlık faiz artırımı beklerken kripto para piyasasında Haziran sonrası derin bir düşüş beklediğini kaydetti. Uzman, “10 Haziran için Bitcoin’de 73 bin dolar hedefimi koruyorum. Haziran sonrasında düşüşlerle beraber 37 bin-34 bin aralığına yeniden gerileriz,” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ethereum için 5.000 dolarlık hedefini ortaya koyan Kaya, diğer altcoin’lerin de 2-3 kat yükseliş yaşayabileceğini öne sürdü. Ayrıca Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla beraber Dogecoin’in kullanım durumunun artış yaşayabileceğine dikkat çekerek DOGE’da artış beklediğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir