Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.992
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.992
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Uzman: Önümüzdeki 7 Gün Altın Fiyatında Bunları Bekleyin!

Altın fiyatları, Pazartesi günü ABD Hazine tahvillerinin faiz artırımı beklentileriyle yükselmesiyle düştü. Rusya ile Ukrayna arasındaki barış umutlarıyla artan risk iştahı, külçe altının güvenli liman cazibesini daha da zayıflattı.

Margaret Yang: Bu durum, altın için olumsuz bir faktör

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Rusya’nın Ukrayna’daki işgali sona erdirmek için diplomatik bir çözüm umutları, hisse senedi piyasalarında genel olarak olumlu bir havaya yol açtı ve yatırımcıların güvenini artırdı. Bu da risk iştahını artırarak, geleneksel güvenli liman varlıklarına olan talebi azalttı ve değerli metale baskı uyguladı. Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda %1,25 düşüşle 1.9762,85 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,85 düşüşle 1.968 dolara geriledi. DailyFX stratejisti Margaret Yang, altın fiyat hareketinin nedenlerini şu şekilde açıklıyor:

Temel sebeplerden biri, artan hazine faizleri. Ayrıca piyasa, Fed’in sıkılaştırma döngüsünü başlatmaya hazırlandığı Çarşamba günü FOMC toplantısını fiyatlıyor gibi görünüyor. Yani bu altın için olumsuz bir faktör.

Benchmark ABD 10 yıllık Hazine faizleri, ABD Merkez Bankası’nın bu haftanın ilerleyen saatlerinde iki günlük bir toplantıda faiz oranlarını %0,25 oranında artırmasının yaygın olarak beklenmesiyle bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

“Altının kısa vadede rekor seviyeye ulaşması pek olası değil”

Altın fiyatı, getiri sağlamayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artıran yükselen ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır. Altının güvenli liman talebini baskılayan küresel hisseler, çatışmalar devam ederken bile Ukrayna krizinde bir soluklanma umuduyla Pazartesi günü yükseldi. Margaret Yang, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere atıfla şu değerlendirmeyi yapıyor:

Her iki tarafın da konuşmaya istekli olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Ukrayna krizinin en kötüsünün muhtemelen geride kaldığını düşünüyorum. Altın fiyatının geçen haftanın bir önceki en yüksek seviyesinin üzerine çıkması veya yakın zamanda rekor bir seviyeye ulaşması pek olası değil.

Bu hafta içinde gerçekleşecek FOMC toplantısına ek olarak, Çin’den gelen Ukrayna güncellemeleri ve manşetleri de daha net bir altın fiyat tahmini için önemli olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir