Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.724
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.724
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Uzman Liste Verdi: İşte Bu Yaz İzlenmesi Gereken 11 Altcoin!

Kripto piyasası son sekiz ayda ağır kayıplar yaşadı. Bu yüzden çoğu coin ve token şu anda büyük ölçüde değer kaybetmiş durumda. Bunu göz önünde bulundurarak, analist Ali Rıza’nın listesinden bu yaz takip edilecek 11 altcoin projesini listeleyelim.

Bu yaz takip etmek için en iyi 11 altcoin

Helium

İlk sırada, düşük güçlü kablosuz cihazların birbirine bağlanmasını ve birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan Hellium’u görüyoruz. Projenin, çeşitli önlemler almayı ve farklı hizmetleri, yaşam koşullarını ve benzerlerini iyileştirmeyi önemli ölçüde iyileştirmek için kullanılabilen sensörler ve benzer IoT cihazları için büyük etkileri var.

Helium’un ilk sırada olmasının temel nedeni, benzer veri türlerini de işleyen ve ikisini birbiriyle çok uyumlu kılan başka bir proje olan Streamr ile entegrasyonu yeni duyurmuş olması…

Streamr (DATA)

Helium ve Streamr entegrasyonu ışığında, Streamr’ın Helium’un hemen ardından gelmesi sürpriz değil. Streamr, kriptografi kullanan açık kaynaklı bir proje ve merkezi olmayan bir platformdur. Yeni bir veri ekonomisi için platform ve araçlar içeren P2P altyapısı olarak işlev görür.

Teknolojisi, dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlarda barındırılan, yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir gerçek zamanlı mesajlaşma ağı, verilerle gerçek zamanlı olarak çalışmak için bir dizi araç ve hatta veri ticareti ve satışı için bir pazar yeri içerir.

STEPN

Sırada, sağlık ve finansı benzersiz bir şekilde birleştirmeyi amaçlayan bir proje olan STEPN var. Proje, dijital spor ayakkabı şeklindeki NFT’leri kullanıyor. Aynı zamanda, bu spor ayakkabıları satın alarak ve ardından telefonunuz cebinizdeyken yürüyerek GMT kazanıyorsunuz.

STEPN kendisini GameFi öğeleri içeren bir Web3 yaşam tarzı uygulaması olarak adlandırıyor. Bununla birlikte, P2E özelliklerini bir fitness uygulamasıyla benzersiz ve yeni bir şekilde birleştiriyor. Geçmişte yürümeyi kripto kaynağı haline getirme girişimleri olsa da, hiçbir proje STEPN kadar gelişmişini yapmamıştı.

Cardano

Beşinci sırada, zaten piyasadaki en büyük kripto para birimleri arasında yer alan Cardano var. Bununla birlikte, 2021 sonlarında ayı piyasası vurmadan hemen önce akıllı sözleşmeler başlattı. Bu nedenle, şu anda Cardano son derece düşük değerli olarak değerlendirilmektedir. Sonuç olarak, tüm yeni kullanımlar göz önüne alındığında, fiyatı asla olması gereken artışı göremedi.

Ayrıca, Cardano gelişimini sürdürmektedir. Şu anda beş geliştirme aşamasından sadece ikisi tamamlanmış durumda. Sonuç olarak analist, ayılar çekilir çekilmez Cardano’nun daha önce keşfedilmemiş seviyelere fırlayacağını tahmin ediyor.

Celer Network

Listenin yarısında, kullanıcıların DeFi’ye, GameFi’ye ve NFT’lere erişmesini sağlayan Celer Network yer alıyor. Proje, Web3 geliştirme söz konusu olduğunda en ileriye dönük projelerden biridir. Bu nedenle analist, uzun vadede de büyük potansiyel görüyor.

Celer, 2018 yılında son derece teknik ve deneyime sahip güçlü bir mühendis ekibi tarafından kuruldu. Aynı zamanda, dört kurucu ortağının tümü, son derece saygın üniversitelerden Bilgisayar Bilimleri alanında doktora derecesine sahiptir.

Band Protocol

Listemizdeki yedinci proje, off chain kaynaklardan gelen bilgileri toplayan ve Blockchain’e, akıllı sözleşmelere, dApp’lere ve benzerlerine ileten merkezi olmayan bir oracle ağı sunan bir proje olan Band Protocol’dür.

Bant Protocol bu türden ilk proje olmasa da, Cosmos’un Chainlink’i çalıştıran Ethereum’dan çok daha hızlı ve daha ölçeklenebilir Blockchain’de çalıştığı için bir avantajı vardır. Bununla birlikte, çoğu, kripto endüstrisi kesinlikle her ikisinin de aynı anda istihdam edilmesi ve her zaman meşgul olması için yeterince büyük olduğundan, ikisinin rakip olmadığını söylüyor.

Balancer

Ardından, Ethereum zincirinde çalışan otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) olan Balancer var. Platform iki yıldan fazla bir süre önce Mart 2020’de piyasaya sürüldü. Kendi kendini dengeleyen ağırlıklı bir portföy, likidite sağlayıcısı ve fiyat sensörü olarak çalışıyor.

Esasen proje, kullanıcıların özelleştirilebilir likidite havuzlarına fon sağlayarak yerel tokeni BAL’ı kullanarak kar elde etmelerini sağlamaktadır. Özel havuzlar, ortak havuzlar ve akıllı havuzlar dahil olmak üzere çeşitli havuz türleri vardır.

Star Atlas

Dokuzuncu sırada, Unreal Engine 5 kullanılarak oluşturulmuş çevrimiçi oyun olan metaverse projesi olan Star Atlas var. Oyun, 2620 yılında fütüristik bir SciFi ortamında geçiyor. Bu noktada insanlık diğer iki fraksiyona karşı – duyarlı androidler ve uzaylı ırklardan oluşan bir konsorsiyum.

Oyun, uçuş simülasyonu, keşif, RPG ve daha fazlası gibi türlerin bir karışımıdır ve amaç, evrendeki kaynakları aramak ve kendi ulusunuzu geliştirmek ve zenginleştirmek için diğer gruplardan önce kullanmaktır. Etrafında çok fazla hype olan çok ilginç bir oyun, bu yüzden analist geleceği hakkında iyimser hissediyor.

Telcoin

Listemizdeki onuncu altcoin, rezerv varlık ve protokol tokeni olan Telcoin’dir. Altcoin, kullanıcıların, kullanıcıya ait merkezi olmayan finansal ürünlerden oluşan küresel bir pakete erişmelerine ve bunları güçlendirmelerine olanak tanır.

Ayrıca, koordineli piyasa katılımını teşvik eder. Aynı zamanda, son kullanıcılara belirli katma değerli hizmetler sunmayı teşvik ediyor. Böylece Telcoin ekosisteminin teşviklerini dünyadaki tüm telefon kullanıcılarına hızlı, uygun fiyatlı, kullanıcıya ait finansal ürünlere erişim sağlamaya yönelik hale getirir.

Loom Network

Listemizin sonuna yaklaşırken, Loom Network’ümüz var. Proje, Ethereum’un üzerinde çalışan popüler bir Hizmet olarak platformdur. Geliştiricilere büyük ölçekli dApp’ler çalıştırma ve gerektiğinde büyük miktarlarda bilgi işlem gücüne erişebilen akıllı sözleşmeler oluşturma veya yeni kullanıcıları dahil etmek için denemeler gibi görevler için aynı gücü daha düşük maliyetlerle koruma yeteneği sağlamayı amaçlıyor.

Bu koşullar altında, kullanıcılar chain üzerinde çalışmayan üçüncü taraflarca geliştirilmiş API’lere erişme olanağına sahip olacaktır. Tüm bunlara ek olarak, farklı programlama dilleri arasında geçiş gerektirmeyen nihai platform olmayı hedefliyor.

Solana

Son olarak, Solana’ya göz atalım. Altcoin, Blockchain’lerin en büyük sorunlarından biri olan ölçeklenebilirlik çözecek proje olarak gelişti. Bunu yaparken, şu anda var olan en ölçeklenebilir Blockchain olmayı başardı. Saniyede yüz binlerce işlem gerçekleştirebiliyor.

Ekibine göre, ağ yalnızca TPS sayısı 400.000 TPS’ye ulaştığında mücadele etmeye başlar. Bu arada, 100.000 TPS işleme ile son derece rahattır. Buna karşılık, Visa yaklaşık 1.700 TPS işlemektedir. Proje, ölçeklenebilirlik eksikliği ve yüksek gas fiyatları nedeniyle en popüler alternatiflerinden biri haline geldi. Bu arada, Solana bu sorunların hiçbirinden muzdarip değil. Bu yüzden sözde “Ethereum katili” olma potansiyeli en yüksek projeler arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir