Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.879
% 3.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.879
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Uzman, Bu Altcoin’e Dikkat Çekti ve Yatırım Tavsiyelerini Paylaştı!

20 yıllık bir yatırım danışmanı, neden COVID‘den en çok etkilenen sektörlerde yükselişe geçtiğini paylaşıyor. “Nihayetinde sıfırda sona erecek” tokenlerden kaçınırken kriptoya nasıl yatırım yaptığını açıklıyor. Ona göre, “Daha zayıf oyuncular 2022 pazarının gücü olacak.” Detaylar ve uzmanın dikkat çektiği altcoin projesi Coinmuhendisi.com’da.

Altcoin için uyarıda bulundu

Kevin Philip, COVID tarafından zayıflamış sektörlerin bu yıl büyük kazanımlar elde etmeye hazır olduğuna inanıyor. Ayrıca, Web3 uygulamalarının teknolojinin hakim olmasına izin vererek büyük bir ekonomik itici güç olacağını söylüyor. Philip, kripto riski elde etmek için “klasik” yatırım yöntemlerini nasıl kullanmayı planladığını paylaştı. COVID-19’un ilk vuruşlarında rekreasyon, seyahat, eğlence ve misafirperverlik en büyük ekonomik kayıplara uğrayan sektörler arasındaydı. Küresel danışmanlık firması McKinsey, hasarın kalıcı boyutu henüz tam olarak anlaşılmasa da, en çok etkilenen bu sektörlerin 2019 GSYİH katkı seviyelerine geri dönmesinin beş yıldan fazla sürebileceğini tahmin ediyor.

Pandemi küresel olarak hala şiddetliyken, COVID’in zayıfladığı bu sektörlere yatırım yapmayı düşünmek bile biraz mantıksız görünebilir. Ancak finansal danışman Kevin Philip’in yatırımcılara 2022’de yapmasını önerdiği şey tam olarak bu. Hollywood ünlüleri de dahil olmak üzere yüksek net değerli müşteriler için 8 milyar dolarlık varlıkları yöneten Los Angeles merkezli Bel Air Investment Advisors’ın bir ortağı olan Philip, “Gelecek yılki pazarın gücü daha zayıf oyuncular olacak” dedi. Philip’in görüşünün arkasındaki temel itici güç, bu yıl dünya “normale dönerken” COVID’in arka koltukta oturmaya başlayacağı görüşü.

Bugün piyasalardaki en büyük üç konu COVID-19, Federal Rezerv ve enflasyon olsa da, Philip nihayetinde bu faktörlerin ABD büyümesini engellemeyeceğine inanıyor. Aksine, 2022’deki ana temanın ABD ekonomisinin sürekli büyümesi ve dayanıklılığı olacağına inanıyor. Birincisi, Philip, tüketiciler daha fazla harcayarak ve daha fazla borç yükleyerek tasarruflarını azaltmaya başladıkça enflasyonun istikrar kazanmaya başlayacağı konusunda iyimser. Makroekonomiyi kötüleştiren tedarik zinciri darboğazları tam olarak çözülmemiş olsa da, “önümüzdeki altı ay içinde stres muhtemelen önemli ölçüde azalacak” dedi.

COVID “kaybedenleri” anahtarı elinde tutuyor

Philip’e göre, 2022 sonu “günlük hayatımızı yönlendiren COVID’in sonu” anlamına gelecek. Analist, “Piyasada bunun benim için anlamı, COVID döneminden faydalanmayan hisse senetlerinin yetişeceği bir şekilde normale dönüş,” diye açıkladı. COVID “kaybedenlerini” “yeni kazananlar olmak” için çağırdı. Philip, konaklama endüstrisini azalan pandemik baskılardan fayda sağlayacak bir sektör olarak nitelendirerek, “COVID döneminden çıkarken, seyahat ve eğlence için iştahın devam ettiğini göreceksiniz” dedi. Ayrıca, işçiler tekrar ofislerine gitmeye başladığında, enerji stokları konusunda da iyimser. Philip, son aylarda acil durum uyarıları ve faiz oranı eğrisini düzleştiren merkez bankası önlemleri nedeniyle zarar gördüğünü söylediği bankacılık sektörünü de seviyor.

Analist, Fed’in para politikasını sıkılaştırması ve faiz oranlarını yükseltmesiyle bankaların daha güçlü olacağına ve bunun da onlara “daha karlı bir dünya” sağlayacağına inanıyor. Son olarak, pandeminin yenilikleri ve gelişmeleri on yıla kadar “ileriye çekmek” için evden çalışma önlemlerine güvenerek teknoloji sektörünün hakim olmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Philip, özellikle Web3’ün “gelecek yıllarda daha da artan bir ekonomik itici güç olacağını” söylüyor. Philip, büyüme stoklarının uzun vadede değer stoklarından daha iyi performans göstereceğine inanıyor. Ancak eskisinden “daha az hacimli” büyümelerin olacağına dikkat çekiyor. Ayrıca, büyük sermayeli şirketlere daha fazla maruz kalmanızı tavsiye ederek, yatırımcıları yaklaşan oran artışları ışığında küçük ve orta büyüklükteki (SMID) hisse senetlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Philip, “SMID’ler artan faiz oranlarına karşı daha hassaslar çünkü büyümek için borç para almak zorunda kalıyorlar,” diye açıkladı. Philip, ABD‘de yüksek değerli hisse senetlerine dönmenin 2021’de kendisi için “büyük bir kazanç” olduğunu da sözlerine ekledi.

Kriptolara ‘klasik’ yatırım uygulamak

Philip’in genel olarak teknoloji ve özel olarak Web3 konusundaki yükselişine rağmen, kripto para birimlerine yatırım yapma konusunda hala temkinli. Şüpheciliği, kriptoya sahip olmanın yalnızca bir tokenin “gerçekten başarılı bir ticaret ortamının çapası olması” durumunda anlamlı olduğuna inanıyor. Philip, popüler altcoin Ethereum‘un piyasada bir standart haline gelen başarılı bir altcoin örneği olduğunu söyledi. İhtiyatlılığına rağmen, Philip, daha “klasik yatırım yöntemleriyle sizi açığa çıkaracak” olsa da, kripto pazarına girme niyetini iddia etti. Nike’ın son zamanlardaki büyük adımlarına işaret ederek, “Bence buna, halihazırda var olan ve kârlı olan, benzerleri bir Meta, Google veya Nike olabilecek, halka açık, tanınmış şirketler aracılığıyla katılacağız” dedi. Philip, hisse senetlerinin yanı sıra, kripto yatırımı elde etmek için “dikkatle seçilmiş” özel fonları kullanmayı planladığını da söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir