Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.751
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.751
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Uzman: Bu Altcoin, Bitcoin’in En Büyük Sahiplerinden Olacak!

Popüler altcoin projelerinden Terra (LUNA) kurucusu “Terra Protokolü, BTC‘nin en büyük sahiplerinden biri olacak” iddiasında bulundu. Terra’nın kurucusu yakın zamanda, proje merkezi olmayan stablecoini UST için ek bir güvenlik katmanı olarak Bitcoin cinsinden rezervler oluşturduğundan, Terra Protokolü’nün amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) en büyük sahiplerinden biri olacağını öne sürdü. Detaylar Coinmühendisi.com’da.

Bu altcoin BTC cinsinden rezervler oluşturuyor

Bu yılın başlarında Luna Foundation Guard (LFG), değeri ABD dolarına sabitlenmiş olan bir Bitcoin rezervi oluşturmak için özel bir token satışı yoluyla 1 milyar dolar topladığını duyurdu. LUNA, algoritmik stablecoinin ABD dolarına sabitlenmesini sağlamak için kullanılıyor. UST yedekteki herhangi bir varlık tarafından desteklenmese de, kullanıcılar her zaman 1 dolar değerinde LUNA’yı 1 UST ile takas edebildiğinden ve bunun tersi de geçerli olduğundan, değeri LUNA’nın basılması ve yakılması yoluyla sabitleniyor.

UST’nin fiyatı 1 doların altına düşerse, LUNA ile takas edilebilir ve 1 dolara satılabilir, bu da arbitraj traderları için cazip hale gelir. 1 doları aşarsa, LUNA token sahipleri, kâr için tokenleri 1 UST karşılığında takas edebilir. Sözde merkezi olmayan finans araştırmacısı Westie, sosyal medyada düşüş dönemlerinde bu mekanizmanın bir “ölüm sarmalına” yol açabileceğini açıkladı. Bitcoin‘in değeri, Terra’nın ekosistemiyle daha az ilişkili. Bu nedenle BTC rezervlerinin bir ölüm sarmalı riskini azaltması bekleniyor.

Terra muhtemelen en büyük BTC sahiplerinden

Bir tweet’te Do Kwon, Terra Protokolünün muhtemelen rezervi aracılığıyla BTC’nin en büyük sahiplerinden biri olacağını öne sürdü. Kwon, tweet’inde MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’u, 5,4 milyar doların üzerinde 125.051 BTC biriktiren halka açık iş zekası firması olarak etiketledi. UNA’nın fiyatı, BTC rezervi açıklandıktan sonra yükseldi. Veriler yazı yazılırken fiyatın 93 dolara, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 103 dolara yakın olduğunu gösteriyor.

Binance Research‘e göre Terra, bir Proof of Stake (PoS) blockchaini. Ayrıca LUNA’nın “stablecoin (TerraSDR’ler) ihracında, bir fiyat istikrar mekanizması olarak, ayrıca stake etme ve ağ yönetişimi için kullanıldığını” söylüyorlar. Terra, Ocak 2018’de Danial Shin ve Do Kwon tarafından kurulan Güney Koreli blockchain şirketi Terraform Labs tarafından geliştirildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir