Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.607
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.607
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Uzman: Altın Fiyatı, Nisan-Mayıs’ta Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın yatırımcıları, uzun süredir ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını bekliyordu. Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere dün akşam saatlerinde açıklanan ABD Merkez Bankası sıkılaştırma planı, doları iki yılın en yüksek seviyesinden geri çekti. Altın fiyatı ve petrol gibi emtiaları destekledi.  Bu sırada Altın ve Para Piyasası Uzmanı Meriç Köyatası, beklentilerini aktardı. İşte detaylar…

Uzman, altın fiyatı için beklentisini paylaştı

Altın, FED’in açıklamaları sonrası hareket etmeye başlamışken uzmanlar görüşlerini aktarmaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasası Uzmanı Meriç Köyatası, Fed’in faiz artırma kararına işaret ederek ons altının fiyatının biraz daha aşağı inebileceğini belirtti. Altında ons beklentilerinin 1.900 dolar civarında olduğunu söyleyen uzman isme göre bazıları, 1.875 dolara kadar geri çekilme yaşanabileceğini öngörüyor.

Ancak kendisi, ons altının fiyatının 2.200 dolara çıkmasını beklediğini söylüyor. Bu fiyat için zaman dilimi olarak, Nisan ve Mayıs ayına işaret ediyor. Köyatası’nın, FED açıklamalarının ardından yaptığı bu tahmininde ne kadar haklı olduğunu ise zaman gösterecek.

Piyasada son durum nedir?

Küresel hisseler, yatırımcıların 2018’den bu yana ABD’deki ilk faiz artışına ağırlık vermesiyle yükselirken, Ukrayna’daki savaş sıkı bir şekilde odakta kalmaya devam etti. Merkez bankası, 40 yılın en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyonu soğutmak için daha hızlı hareket etmeye istekli olduğunu belirtti. Dolar, son iki yılın en yüksek seviyesinden geriledi. Bu durum, altın ve petrol gibi emtiaların yükseliş yaşamasına sebep oldu.

Küresel hisseler Perşembe günü, yatırımcıların dört yıl içinde ABD’deki ilk faiz artışını sindirmesiyle yükselirken, Ukrayna’daki savaşla ilgili endişeler hissiyatın kırılgan kalmasına neden oldu. Emtialar geniş çapta ralli yaptı ve kısmen zayıf dolarla yükseldi. Rusya’ya yönelik daha fazla yaptırım nedeniyle birçok büyük hammaddede aksama tehdidi; bakır, kömür, petrol, nikel ve alüminyum gibi emtia fiyatlarını rekor seviyelere veya birkaç yılın en yüksek seviyelerine getirdi. Altın, yüzde 1.5 yükselerek 1.937 dolara çıktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir