Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.827
% 5.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.827
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Uzman: 31 NFT Token Projesi Risk Altında! Sıfırlayabilirler

2021 yılında patlama yaşayan NFT token projeleri kripto piyasaların düzeltme yaşadığı son aylarda ayakta kalmayı başarabilmiş bir kripto sektörü olarak dikkat çekmişti. NFT projeleri ile ilgili bir uyarı konuşuluyor şu sıralar. Konunun ayrıntıları Coinmühendisi.com’da.

NFT token projeleri için uyarı

Bir DeFi dedektifi, bir “şüpheli” akıllı sözleşme kodunun düzinelerce projeyi riske atabileceğini iddia ediyor. Zachxbt adındaki kripto uzmanı, “TLDR: sahibi boş adres olsa bile $$ çekebilirler” diye yazıyor. Ünlü merkezi olmayan finans (DeFi) dedektifi Zachxbt’e göre, “şüpheli kod” nedeniyle 31 değiştirilemez token (NFT) projesi risk altında olabilir. Salı günü yayınlanan uzun bir Twitter ileti dizisinde, DeFi dedektifi ilk olarak, yayınlandığı tarihte 580,325 dolar değerinde olan 197.175 Ether (ETH) için tehlikeye atıldığı iddia edilen NFT projesi Thestarlab sorununu gündeme getirdi.  Kripto uzmanı Zachxbt, Thestarlab’ın arkasındaki kodu inceledikten sonra aşağıdaki sonuca varan diğer blockchain araştırmacısı MouseDev’den alıntı yaptı. Alıntı şöyle:

[Bu proje için] akıllı sözleşme asla gerçekten vazgeçilemez veya devredilemez – yalnızca ek bir sahip. Orijinal dağıtımcı her zaman sahip olarak kabul edilecektir. Bu, konuşlandırıcının özel anahtarına hala sahiplerse, sahibi boş adres olsa bile parayı çekebilecekleri anlamına gelir.

31 proje risk altında bulunuyor

MouseDev, proje geliştiricilerinin sözleşmelerini dağıttıklarında, sahip olarak iki değişken sakladıklarını iddia etti. MouseDev, “Sonra, daha sonra bir tanesini boş adresle değiştirdiler, sanki vazgeçmişler, ancak başka bir değişmemiş değişkeni korumuşlar gibi görünüyorlar” dedi. Bu bilgilere dayanarak, Zachxbt, sorunlu olduğu iddia edilen akıllı sözleşmeyi uygulamak için tümü aynı Fiverr geliştiricisiyle sözleşme imzalayan 31 NFT projesini ortaya çıkardığını iddia etti. Ek olarak, DeFi dedektifi şu açıklamalarda bulundu:

Lütfen gerekli özeni gösterin. Özellikle dış kaynaklı ise, her zaman sözleşmeyi önceden gözden geçirin. Neyse ki, o zamandan beri projelerden birkaçı sözleşmeleri taşıyabildi ve Fiver geliştiricisiyle yüzleşebildi. Dahili olarak gözden geçirdikten sonra, birkaçı başka kırmızı bayraklar da buldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir