Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.334
% 2.74
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.334
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Usta İsimlerin Altın Beklentileri Çıktı: İşte Öngörüler!

Piyasa analisti Neils Christensen, yükselen tahvil faizleri karşısında fiyatların 1.900 ile 1.950 dolar arasında konsolide olması nedeniyle altın piyasasında temel bir gücün altını çiziyor ve bugün de bu temanın değerli metaller piyasasına hakim olmaya devam ettiğini söylüyor.

Ole Hansen, altının daha yüksek hareket edebileceğine inanıyor

Bu hafta, ABD 10 yıllık faizler %2,6’nın üzerinde üç yılın en yüksek seviyesine çıktı ve yine de altın haftayı %1’lik bir kazançla 1.950 dolara yakın aralığının tepesinde kapattı. Bu ortamda altının fiyat hareketinin ne kadar etkileyici olduğunu tahmin etmek zor. Neils Christensen, 10 yıllık faizin, 1980’lerin ortalarına kadar uzanan bir trend çizgisini kırdığını hatırlatıyor ve bu kırılmanın, potansiyel olarak, 37 yıl içinde tahvillerde en büyük ayı piyasasının başlangıcını gördüğümüz anlamına geldiğini söylüyor.

Geleneksel olarak, artan tahvil faizleri altın için negatiftir. Çünkü getirisi olmayan bir varlık olan değerli metalin fırsat maliyetlerini yükseltir. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere yatırımcılar Federal Rezerv’in oldukça agresif bir sıkılaştırma döngüsüne girmesine hazırlanırken, faizler yükseliyor. Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, bu çerçevede geçen haftaki altın fiyat hareketini şu şekilde açıklıyor:

Bu hafta birkaç FOMC üyesi tarafından mutfak lavabosuna ve daha fazlasına atılanlardan kurtulduktan sonra, şimdiye kadar ne kadar fiyatlandırıldığı göz önüne alındığında altının daha yüksek hareket edebileceğine inanıyorum.

Neils Christensen: İşte burada altın devreye giriyor

Tipik bir piyasa ortamında olsaydık, bu şahin duruş altının daha da düşmesine neden olurdu. Ancak 2022’de hiçbir şey tipik değil. Piyasalar Federal Rezerv’in bu yıl faiz oranlarını %3’e çıkaracağını tahmin etse de, yine de enflasyon eğrisinin oldukça gerisinde kalacaklar. Bazı ekonomistler enflasyonun bu yıl %4 ile %6 arasında artmasını bekliyor, bu nedenle reel faiz oranları derinden negatif kalacak. Neils Christensen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

İşte burada altın devreye giriyor. Oynaklık, hisse senedi piyasalarında sermayeyi yok ediyor. Aynı zamanda, faizler arttıkça yatırımcılar tahvil yatırımlarıyla para kaybediyorlar. Dönecek çok az yeri olan yatırımcılar altını bir enflasyon riskinden korunma ve güvenli liman varlığı olarak benimsiyor.

Analiste göre altın talebini yönlendiren piyasa istikrarsızlığından daha fazlası. Belirsiz jeopolitik manzaranın da değerli metali desteklediğini belirten analist, altının öngörülebilir gelecek için önemli bir istikrar unsuru olmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir