Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.968
% 4.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.968
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Usta Analistler: SHIB ve DOGE İçin Bu Seviyelere Hazır Olun!

Rusya-Ukrayna savaşının belirsizliği lider kripto para birimini 40 bin dolar altında dalgalandırırken, meme coin’ler Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE), daha fazla ayı baskısına tahammül edemeyecek hacim kayıpları yaşıyor. Bu yazıda, güncel teknik analizlerle iki meme coin’in sıradaki kritik destek seviyelerini alalım.

Shiba Inu (SHIB) %30 yükselebilir ve trendinde bir kırılma yaşayabilir

Coinmühendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, Shiba Inu fiyatı geçen haftadan bu yana önemli kayıplar verdi. İlginç bir şekilde, son 24 saat içinde balinaların işlem hacminde büyük bir artış oldu. Dev cüzdanlar, fiyattaki son düşüşle meme coin faaliyetlerini artırdı. Analist Ekta Mourya’ya göre artan işlem hacmi, Shiba üzerindeki birikimde bir artışın veya satış baskısındaki artışın göstergesi olarak yorumlanabilir.

Shiba Inu tutan ilk 100 cüzdan, portföylerine daha fazla SHIB ekledi. Balina izleyicisi WhaleStats’tan alınan verilere dayanarak, büyük cüzdan yatırımcılarının ortalama Shiba Inu bakiyesinde %178.87’lik bir artış var.

Balina portföylerindeki Shiba değeri %180,48 kazanç kaydetti. Shiba Inu ağındaki aktif adresler, balina portföylerindeki SHIB holdinglerinin büyümesinin yanı sıra %880 arttı. Tarihsel olarak, büyük cüzdan yatırımcılarının meme coin birikimini Shiba Inu fiyatında bir ralli izledi. Analistler, Shiba Inu fiyat trendinde %30’luk bir artış öngörüyor. Shiba’nın ivme kazanabileceğini ve devam eden döngüde bir yükseliş trendine girebileceğini savunuyorlar. Ek olarak, 12 Mart 2022’de Shiba Inu fiyat grafiğinde bir Kuno bükümü belirlediler. Bu indikatör, Shiba fiyatı için bir yükseliş sinyali olarak kabul ediliyor.

Dogecoin fiyatı boğaları tehlikeye atıyor

Dogecoin fiyatı, haftanın başlarında 0.113 dolardan destek bulmayı başardı. DOGE fiyatını 0.12 dolar bölgesine geri gönderdikten kısa bir süre sonra bir ralli başladı ve 9 Mart’ta 0.124 dolardan son bir yükseliş başlattı. Ancak, ayılar ortaya çıkan yükseliş momentumunun %80’ini silip Dogecoin fiyatını 0.115 dolarda dip seviyeleri test etmek için geri getirdiği için ralli kısa sürdü. Day trader’lar, en son 6 saatlik mumun, bir satış sinyali olarak kabul edilen bir fitil olduğunu hatırlamalı. Dogecoin fiyatının, 7 Mart’taki düşüşün altında yatan likiditeyi 0.113 dolardan süpürmesi muhtemel olduğundan, analistler mevcut seviyelerde giriş yapmanın riskli olduğunu düşünüyor.

Boğalar 0.11 dolar aralığında destek sağlayamazsa, DOGE fiyatının aşağı doğru hareket etmeye devam etmesi ve 24 Şubat’ın en düşük seviyesini 0.106 dolardan alması çok muhtemel. Düşüş tezinin geçersiz kılınması, yalnızca Dogecoin fiyatı 0.118 doların üzerine çıkmayı başarırsa gerçekleşebilir. Eğer bu gerçekleşirse, DOGE 9 Mart’ın yerel zirvesi 0.124 doları aşacak ve 0.13 dolar aralığında yeni fiyat hareketi oluşturacak.

Daha fazla düşüş, DOGE’yi 0.1000 doların altına ulaştıracak

Analist Filip L., Dogecoin’in iki hafta öncesine göre en düşük seviye olan 0.1067 dolarda bulunabilen umutsuzca destek arayan yatırımcılara sahip olduğunu vurguluyor. Yatırımcılar için olduğu gibi bu seviyenin bir miktar yükseliş aktivitesi ile karşılanmasını beklenebilir, lon pozisyon almak ve stopları 0,1004 dolar tarihsel seviyenin ve 0,1000 dolar psikolojik seviyenin altına yerleştirmek analistin teknik setup’ı. Ancak aynı zamanda, yerleştirilen duraklar ayıları çekeceğinden ve DOGE’nin aylık S2 destek seviyesinde 0,0700 dolara düşmesiyle birlikte düşen bir bıçak hareketi görebileceğinden, bu aktivite ayıların hareketlenmesi için kapıyı açıyor. RSI yavaş bir hızda düşmeye devam ediyor.

Boğa ve ayı mücadelesi devam ederken, her an bir ivme kazanılabilir ve bu unsurun DOGE fiyat hareketinde hesaba katılması gerekir. Bunun kısa bir test ve 0.1255 dolar üzerinde hızlı bir kırılma göreceğini ve önceki iki en yüksek, 55 günlük SMA ve aylık pivotun birbiriyle kesiştiği korkulan 0.1400 dolar alanıyla karşı karşıya kalması belenebilir. Bunun etkisine bağlı olarak, analist, aylık R2 direnci ve 200 günlük SMA yakınında muhtemelen 0.2000 dolar kadar devam eden bir ralli görmeyi bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir