Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.340
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.340
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

USDC Transfer Hacmi USDT’nin 5 Katına Ulaştı

USDC

Blockchain analitik firması Glassnode’un verilerine göre, USDC FTX’in çöküşünden bu yana popülaritesini artırarak rakibi USDT’nin 4 ila 5 katı günlük transfer hacmine ulaşıyor.

Satablecoin’lerin her biri mümkün olduğunca 1 ABD dolarına yakın işlem yapmak üzere ortaya çıkmış ve piyasaya sürenler tarafından tutulan rezervlerle desteklenirken, USDC kripto topluluğundaki bazı kişiler tarafından potansiyel olarak daha güvenli bir seçenek olarak  değerlendiriliyor.

Blockchain analitik firması Glassnode’un verilerine göre USDT’nin piyasa değeri USDC’den 23 milyar dolar daha fazla olmasına rağmen, aradaki fark 10 Ocak itibariyle USDC’nin lehine dört buçuk katlık bir marja ulaştı.

Her iki stablecoin’de FTX süreci devam ederken Binance CEO’su CZ’nin ellerindeki FTT tokenleri satacağını açıklamasının ardından transfer hacimlerde artış gördü.

Glassnode verilerine göre USDC o zamanlardan beri günde USDT’ye kıyasla ortalama 12,5 milyar dolardan fazla transfer hacmi ile kripto kullanıcıları için tercih edilen seçenek oldu.

USDT’deki Gerilemenin Sebebi Ne?

Tether, birkaç yıl boyunca uygun bir denetim sağlamadığı ve rezervleri konusunda daha az şeffaf olduğu için bir çok eleştiriye maruz kaldı.

USDT’nin arkasındaki şirket, Ekim 2021’de Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından 41 milyon dolar para cezasına çarptırıldı ve tokenlerinin tamamen fiat para birimleriyle desteklendiğini iddia etmesine rağmen 2016-2018 yılları arasında yalnızca %27,6 oranında yeterli rezerv bulundurmakla suçlandı.

Tether, ihraç ettiği tokenleri destekleyen ticari kağıtları daha güvenli alternatifler lehine azaltıyor ve 10 Kasım’daki en son varlık dökümü, rezervlerinin yaklaşık 46 milyar dolarının nakit, banka mevduatları ve ABD hazine tahvillerinden oluştuğunu gösteriyor.

USDT, Mayıs 2021’e kadar USDC’lerden çok daha yüksek transfer hacimleri kaydetmiş, Tether token arzını geçen yıl 8,79 milyar dolardan 61,82 milyar dolara çıkararak %603’lük bir artış sağlamıştı.

Tüketici tercihlerindeki müteakip değişikliğe rağmen Tether, piyasa değerindeki büyümeyi “piyasanın Tether’e olan güven ve itimadının devam ettiğinin” bir göstergesi olarak ifade etmiş ve her bir tokenin 1:1 oranında ABD doları karşılığında kullanılabileceğini belirtmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir