Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.721
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.721
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Ünlü Yöneticiden, NFT Yatırım Stratejileri ve Proje Tavsiyeleri!

30 yaşında bir kripto podcast yayıncısı olan Andrew Steinwold, kısa süre içinde kripto piyasalarda başarı elde etti. Kendisinin kazanmasına yardımcı olan 3 parçalı NFT yatırım stratejisini ve izlenmesi gereken 4 projeyi paylaşıyor. Ünlü yöneticinin yatırım stratejileri ve tavsiye ettiği projeler Coinmühendisi.com‘da.

Steinwold’un NFT başarı hikayesi

Andrew Steinwold, NFT yatırımındaki en büyük isimlerden biri. Bir NFT yatırım firmasının kurulmasıyla sonuçlanan kriptodaki hikayesini paylaşıyor. A16z’den Marc Andreessen ve Winklevoss ikizleri gibi ağır sıkletlerden destek almasına yardımcı olan yatırım stratejisini açıklıyor. 2017 yılında Andrew Steinwold ve çocukluk arkadaşı Dan Patterson, Polynexus Capital olarak bilinen çok stratejili bir kripto hedge fonu başlattı. Steinwold, “Beceri setimin çok farklı olduğunu ve önceki zamanlardan kanıtlanmış olduğunu hissettim. Ve burada gerçekten etkileyici bir şey inşa etmek için mükemmel bir noktada konumlandık” ifadelerini kullanıyor.

Steinwold, bir podcast ve NFT’lere odaklanan bir haber bülteni sayesinde kripto sektöründe hızla isim yaptı. 2019 yılında Patterson ile birlikte NFT odaklı yatırım şirketi Sfermion’u kurdu. Steinwold, “Ocak 2021’e kadar bunların hepsi kişisel sermayeydi. Bunun nedeni, şirket içi sicili oluşturmak ve arka ofisi inşa etmek ve dış sermaye ile daha derine dalmadan önce gerçekten daha istikrarlı bir temele sahip olmak istememdi” diyor.

NFT yatırım stratejisi

Ve ilk hedge fonunun ilk mücadelelerinden dört kısa yıl sonra, Steinwold, a16z‘den Marc Andreessen ve Chris Dixon’dan Alan Howard’a kadar kripto endüstrisindeki en büyük isimlerden bazılarının girişim yatırımlarına odaklanan ikinci bir fon için 100 milyon dolarlık destek sağladı. İlk fonun sicili, bu endüstri ağır toplarının dikkatini çekmeye yardımcı oldu. 30 yaşındaki Steinwold, fonda kullandığı benzersiz NFT yatırım stratejisini paylaşıyor.

Yaklaşımı, diğer NFT tabanlı fonlara kıyasla çok daha “düşük profilli” olarak tanımlıyor. Steinwold, “Herhangi bir NFT ürünü hakkında konuşuluyorsa, bu bizim yaklaştığımız bir şey değil” diyor. Yatırımcı, “Söylenmeyen şeyler buluyoruz, o şeyde çok sessizce bir pozisyon alıyoruz” diye ekliyor. Steinwold, bunun sinsi olmakla ilgili olmadığını söyledi. NFT piyasaları o kadar likit değil ki, önceden herhangi bir şey ortaya çıkarsa, tüm pozisyonu bozabilir, diye ekledi. NonFungible.com’a göre, bir yıllık dönemde NFT satışları %102 arttı. NFT pazarının patlamasıyla birlikte Steinwold, fonu daraltması ve dört temel alt gruba odaklanması gerektiğini çabucak fark etti: sanal arazi, koleksiyon ürünleri, sanat ve oyun.

Temelleri inceleyin

Alt kategoriden bağımsız olarak, projenin temellerini değerlendirmek çok önemlidir. Bu, ekibe, ürüne, token ekonomisine, topluluğa, piyasa verilerine ve risklere bakmak anlamına gelir. Steinwold, “Ve sonra kriterleri geçerse, ‘tamam, harika’ dersiniz. Bu temelde sağlam bir proje, aslında daha derine inmek istiyoruz, dersiniz” şeklinde konuştu.

Değer sürücülerini tanımlayın. Her alt sektörün farklı değer faktörleri vardır. Steinwold, sanal gayrimenkul için bu, bir arsanın konumunun yanı sıra şirketlerin arazi üzerinde gerçekten inşa edebilecekleri genişlik, yükseklik ve uzunluk gibi imar yasalarını da içerdiğini söyledi. Oyunda her şey fayda ve işlevsellik ile ilgiliyken, sanat projelerinde itibar ve marka ile ilgilidir. Steinwold, koleksiyonların açıklanması en zor olduğunu söyledi. Projenin etrafındaki hikaye ve anlatı, onu tahsil edilebilir kılan şeydir, dedi. Bir örnek CryptoPunks projesidir. Kriptodaki ilk NFT projelerinden biri olarak kabul ediliyor, 10.000’lik bir kıtlık var ve 2017’de bir Bitcoin lansmanıyla ücretsiz olarak verildi. Steinwold, “Hikayenin tüm bu parçaları, bu değerli anlatıya katkıda bulunuyor” dedi.

Yatırım tezini oluşturun

Bulmacanın son parçası, benzer projeler arasında çeşitliliğin sağlanmasına yardımcı olan bir yatırım tezi oluşturmaktır. Steinwold, benzer sürücülere sahip iki sanal arazi projesine rağmen tamamen farklı yatırım tezlerine sahip olabileceklerini söyledi. Somnium Space gibi bir sanal dünya, üst düzey ve yüksek kaliteli bir deneyim sunmayı amaçlayan sanal gerçeklik kullanıcılarına yönelikken, Cryptovoxels gibi başka bir sanal dünya, çok daha fazla yaya trafiğine ve reklam gelirlerine yöneliktir.

Axie Infinity gibi bir video oyunu daha da fazla zorluk sunar çünkü tokenlere, araziye ve karakterlerin kendilerine yatırım yapma seçeneği vardır. Steinwold, “Tamam, bütün bunlardan oluşan bir sepete eşit ağırlıkta mı vereceğiz? diye karar vermelisiniz” diyor. Ünlü yatırımcı “Her yatırım, o temel kalite çıtasını geçtikten sonra o belirli proje üzerinde çalışmak için özel olarak yapılır” şeklinde konuşuoyr.

NFT alanında izlenecek projeler

Steinwold’un girişim fonunun yaklaşımı biraz farklı. Bu daha çok ekibin geçmişi ve tohum öncesi ve tohum aşamalarına odaklanarak oluşturmayı planladıkları pazarla ilgili. Girişim yatırımları konusunda çok daha açık olmasına rağmen, Steinwold’un portföyü, pek çok geleneksel girişim portföyünde sıklıkla bulunmayan isimlerle hala inanılmaz derecede çeşitli. Yatırımcı izlenmesi gereken dört radar altı ismi paylaşıyor:

Gallop. Gallop, yazılım geliştiricilere ve veri bilimcilerine NFT verilerine erişmek için bir API sunan bir NFT altyapı oyunu. Steinwold, “Çoğu insan sadece OpenSea‘nin API’sini kullanıyor. Ve bu iyi, ama size ayrıntılı bilgi vermeyecek ve size pek çok harika içgörü vermeyecek” diyor. Analiste göre, “Yeni bir sanal dünya ya da başka bir şey gibi değil. Ama bu sadece umutsuzca ihtiyaç duyulan bir şey ve onlar sadece gerçekten çok iyi performans gösteren bir takım.”

GrowYourBase diğer bir proje

Steinwold, GrowYourBase‘in neredeyse bir metaverse mülk geliştiricisi olarak görülebileceğini söyledi. Firma, sanal deneyimler oluşturmak için şirketler, markalar ve bireylerle birlikte çalışıyor. Steinwold, “Adlarını sayabilir miyim bilmiyorum ama dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarıyla birlikte çalışıyorlar ve yaratıyorlar. Neredeyse web’in ilk zamanlarındaki gibi” ifadelerini kullanıyor.

MetaStreet, bireylerin NFT’leri teminat olarak sağlayarak kredi almalarını sağlar. Pek çok insan NFT’lerini satmak istemez, ancak pazardaki kısa vadeli fırsatları yakalamak için biraz likidite isteyebilir. Artık Meta Street gibi platformlara bakabilirler. Steinwold, şimdiden piyasadaki en aktif platformlardan biri olduğunu söyledi. Özellikle gelecekte kredilerin daha yatırım yapılabilir bir varlık sınıfına nasıl paketlenebileceği konusunda heyecanlı.

JennyDAO son proje

JennyDAO, Steinwold’un “güçlü kullanıcı” kategorisine giren bir yatırım. DAO, Uniqly adlı NFT parçalama protokolünde uzman bir kullanıcı. Grup üyelerinin kararına göre nadir ve pahalı NFT varlıkları edinir. Bu NFT’ler daha sonra protokole likidite sağlayarak fraksiyonelleştirilir. Grup ayrıca NFT’lerin ne zaman yayınlanacağına da karar verir. Yatırımcı son olarak “Bizim için, altyapıya yatırım yapmak ve ardından bu alandaki bir numaralı katılımcı gibi yatırım yapmak tamamen mantıklı” ifadelerini kullanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir