Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.605
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.605
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ünlü Yönetici Tarih Bile Verdi: Altın Fiyatları 3x Yapacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşı, büyük emtialarda önemli hareketlere neden oldu. Altın fiyatları ve özellikle petrol rekorlar kırdı. Sprott U.S. Holdings’in direktörü Rick Rule’a göre, bu çatışmaya büyük olasılıkla diplomatik bir çözüme ulaşılacak olsa da, savaş önümüzdeki yıllarda piyasalar üzerinde derin bir etki bırakacak. İşte detaylar…

Rule, Rusya’nın mevcut durumunu yorumladı

Rule, Rusya’nın uzun süreli bir savaşı sürdürmek için kaynaklarının tükenmesinin sadece an meselesi olduğunu söyledi.  Milyarder yatırımcı Bill Ackman kısa süre önce Üçüncü Dünya Savaşı’nın “muhtemelen çoktan başladığını” söylemişti. Ancak Rule, Rusya’nın bırakın küresel bir savaşa girmeyi, bu savaşı daha da tırmandıracak araçlara sahip olmadığını söyledi. Savaşı finanse etmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkenin altın rezervlerini satması gerektiğine dair spekülasyonlar yapıldı.

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere IMF’ye göre, Rusya şu anda yaklaşık 132 milyar dolar değerinde, yaklaşık 2.300 ton altın bulunduruyor ve bu da bankayı dünyanın beşinci en büyük altın rezervi yapıyor. Rusya’nın daha fazla savaş çabalarını finanse etmek için altın satma yönünde olası bir hamle beklentisiyle, Salı günü, iki partili bir grup ABD’li senatör, Putin’in potansiyel alıcıları caydırarak ülkesinin altın rezervlerini tasfiye etme kabiliyetini sınırlayacak bir yasa tasarısı sunduklarını duyurdular. Mevzuat, Rusya’nın merkez bankası varlıklarıyla altın işlemleri yapan Amerikan kuruluşlarına kısıtlamalar getirecek.

Rule: Altın fiyatları için iki, üç katlık yükseliş muhtemel

Rule, Rusya’daki altınının satın alınmasına yönelik böyle bir yasağın fiilen uygulanmasının zor olacağını sözlerine ekledi. “Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nin altın kadar likit ve takas edilebilir bir emtiada likit küresel ticareti kısıtlama yeteneğine sahip olduğunu düşünmüyorum. Başka bir deyişle, çok bir şey yapabileceklerini, sanmıyorum,” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatının nereye gittiği konusunda Rule, tarihsel olarak, altın ve ABD doları birlikte yükseldiğinde, bunu genellikle çok daha güçlü altın fiyatlarının takip ettiğini kaydetti. Rule, geçmiş boğa döngülerinde altının en az yedi kat arttığını ve altının beş yıl sonra ikiye veya üçe katlanmasının çok muhtemel olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir