Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.858
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.858
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ünlü Yönetici: Bu Altcoin için Çok Heyecanlıyım!

Lider altcoin Ethereum, ETH arzında %90’lık bir düşüşle sonuçlanacak büyük bir yükseltmenin eşiğinde. Bir kripto VC, ETH’nin fiyatının ve stake getirisinin neden ‘birleşmeden’ sonra dramatik bir şekilde yükselebileceğini paylaşıyor.

“Lider altcoin için heyecan verici bir gelişme”

2015’ten beri Ethereum topluluğunda yer alan, kendini kanıtlamış bir ‘dev ETH boğası’ olarak Vance Spencer, yaklaşmakta olan Ethereum ‘The Merge’ konusunda oldukça heyacanlı görünüyor. Ünlü yönetici şunları söylüyor:

Birleştirme olarak adlandırılan yükseltme, Ethereum’un Bitcoin’e güç sağlayan Proof of Work (PoW) algoritmasından Proof of Stake (PoS) geçişini resmi olarak görecek.

PoW, madencilerin Blockchain’e yeni işlemler eklemek için büyük miktarda hesaplama kaynağı ve enerji harcamasını gerektiriyor. Ancak daha güvenli olarak kabul ediliyor. PoS ise, doğrulayıcıların işlemleri organize etmek ve ağda yeni bloklar oluşturmak için kripto para birimini stake etmesini gerektiriyor. Daha enerji verimli ve merkezi olmayan olarak kabul ediliyor, ancak PoW kadar güvenli olmayabilir.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere “Birleşme” 2015’ten bu yana konuşulmasına rağmen, ağ yükseltmesi birçok kez ertelendi. Spencer’a göre, bu sefer yatırımcıların coşkusu aşikar çünkü bunun gerçekten bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşeceğine dair ‘güvenilirlik’ var. Bu sefer birleşme için iyimserliği besleyen şey, Spencer’ın görüşüne göre ‘Ethereum ücret piyasasının’ ortaya çıkması.

Ethereum için avantajları ne olacak?

Peki birleşme anında tam olarak ne olacak? Spencer’a göre geçişin iki aşaması var. İlk aşamada ağ, PoW kapatacak ve PoS kanıtını açacak. Bundan sonra, Ethereum holder’ları yeni PoS Blockchain üzerinde işlem yapacak. İlk birleşmeden hemen sonra, iki parça Ethereum da olacak. Köprüde kilitli olan stake edilmiş Ethereum ve hala serbest dolaşan Ethereum. Stakerler, 2023’te bir süre için tahmin edilen ikinci aşamada eski ve yeni Blockchain’ler resmi olarak birleşene kadar stake edilen Ethereum’u geri çekemeyecekler. Spencer, şunları söylüyor:

Bu, hareket edemeyecek kadar büyük bir üretim arzı. İnsanların yalnızca teknolojik olarak ağ oluşturma sürecine değil, bunun temel varlık için ne anlama geldiğine de dikkat etmeye başlamasının bir başka nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum.

Madenciler, yeni basılmış ETH token’lerini kar için hemen satmak yerine, stake ödülleri için stake etmek için ETH’lerini elde tutmaya geçtikçe, arz önemli ölçüde azalacak. Aynı zamanda Spencer’a göre, kurumsal yatırımcılar Ethereum ücret piyasasındaki kar potansiyelini fark ettikçe talebin artması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir