Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.686
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.686
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ünlü Yönetici: Bu Altcoin, Blockchain Dünyasının Apple’ı!

Eski bir Microsoft mühendisi olan Kevin Sekniqi, çocukluğundaki evinde Bitcoin madenciliğinden kriptoda en hızlı büyüyen Blockchain geliştiricilerinden birine nasıl başladığını anlatıyor ve ‘Blockchain dünyasının Apple’ı’ olarak nitelendirdiği bir altcoin projesinden bahsediyor.

Kevin Sekniqi’nin kripto yolculuğu

2010 yılında, 16 yaşındaki Kevin Sekniqi, Reddit’te Bitcoin adlı yeni bir paranın ayrıntılarını içeren gönderiler keşfetti. Daha sonra Brooklyn, New York’taki odasından kripto para madenciliği yapmaya başladı. Bitcoin’i nasıl satın alacağını bile bilmediğini söyleyen Sekniqi, o zamanlar fiyatın birkaç sent olduğu söylüyor.

Bu altcoin Blockchain dünyasının Apple’ı

İlerleyen yıllarda, doktora derecesi için çalışırken 2016’da Cornell Üniversitesi’nde, Profesör Emin Gün Sirer ve diğer doktora öğrencisi Maofan “Ted” Yin ile katman-1 Blockchain Avalanche’ın arkasındaki geliştirici olan Ava Labs olacak bir araştırma projesinde yer aldı. DApp’ler veya ağlarında merkezi olmayan uygulamalar oluşturarak, Avalanche’ın “Blockchain dünyasının Apple’ı” olacağını söylüyor.

Katman-1 projeleri, kendilerini rakiplerinden ayırır, çünkü hem Blockchain geliştirme hem de geliştiricilerin kendi altyapılarını özelleştirmeleri için mevcut altyapıyı sağlama seçeneğine sahip. Eylül ayında piyasaya sürüldükten sonra Ava Labs, saniyede 4.500 işlem kapasitesine ulaştığını duyurdu. 28 yaşındaki yönetici, “bu süreci tamamen sorunsuz hale getirmek istediklerini” söylüyor.

Avalanche ve Solana gibi güçlü rakiplere rağmen, uzmanlar Ethereum’un kalıcı olduğunu söylüyor

Avalanche’in bir rakibi, benzer düşük işlem ücretleri sunan Solana’yı içeriyor. Önümüzdeki aylarda, Ethereum ağında “The Merge” veya ETH2 adı verilen bir dizi yükseltmeye başlaması planlanıyor. Bu, Blockchain’in işlem süresini önemli ölçüde kısaltacak ve “Ethereum katilleri” olarak adlandırılan rakiplere paralarını kazanma şansı verecek. Bununla birlikte, kripto yatırım şirketi Valkyrie, akredite yatırımcıların ekosisteme yatırım yapması için bir Avalanche Trust’ı duyurmasının ardından AVAX, fiyatında kısa bir artış yaşadı. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, 4 Mayıs itibariyle 25 milyon dolarlık yatırım buldu.

Yazım sırasında Avalanche (AVAX), geçen haftadan bu yana %45’ten fazla düşüşle 31.85 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir