Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.558
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.558
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ünlü Yatırımcı: Bu Altcoin’den Bende Aldım, Kaybettim!

Stablecoin TerraUSD (UST) ve teşvik ettiği ekosistem, Terra Luna’nın çöküşüyle sonlandı. Altcoin yatırımcılarından biri olan Three Arrows Capital’in kurucu ortağı Su Zhu, tüm alarmları göz ardı ettiğini ve kendisinin de büyük kayıplar verdiğini paylaşıyor.

Su Zhu, Luna ve UST çöküşüne ağırlık veriyor

Cuma günü, Terra ekosisteminin stablecoin’i UST fiyat istikrarını kaybetti. Geri kazanması için sürekli LUNA basımı etkili olmadı, aksine Terra’nın çöküşünü körükledi. Fiyat 7 doların altına düşerken yatırımcılar Terra LUNA’da 106 milyon dolar kaybetti. Yatırımcıların %58’i bu seviyelerin dip olduğunu düşünüp yukarı yönlü pozisyon aldı. Erken yatırımcılardan biride Three Arrows Capital’in kurucu ortağı Su Zhu’du. Çöküş Terra kurucusu Do Kwon’u tehditlere kadar varırken, sosyal medyada öfke patlaması yaşanıyor. Su Zhu ise gün içinde yaptığı açıklamalarda TerraUSD (UST) ve desteklediği bir ekosistem olan Luna’nın çöküşü konusundaki sessizliğini bozdu. Kendisinin de büyük paralar kaybettiğini paylaştı:

Bazıları bana neden profilimde hala LUNA yazdığını soruyor. Yatırımcısıydım, topluluğa inandım ve ortak amacı paylaştım. Saldırılar ve müteakip dolar dengesizliği konuşuluyordu; hızlı büyüyen ekosistem yavaş+güvenli hareket etmek için daha fazlasını yapmalıydı.

Zhu, bazı şeylerin yanlış gittiğini kabul ediyor. Eleştirmenlerin potansiyel riskleri önceden vurguladığını ve ekosistemin daha güvenli olma umuduyla daha yavaş hareket etmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, FUD’a kapılıp projelere yönelik eleştirilerin reddedilmemesi gerektiğini ekliyor. Zhu’ya göre bunun yerine teşvik edilmeli ve bu tür eleştiriler görevden alınmak yerine dikkatle karşılanmalıdır.

Su Zhu, kendisini eleştirenlerden özür dileyerek altcoin hakkında daha dikkatli olması gerektiğini kabul etti

Zhu, bu ayın başlarında Twitter takipçilerini, aldıkları krediler için Bitcoin’lerini teminat olarak kullanmaya çağırdı. Bunun yerine %18-20’lik geliri UST ve Anchor Protocol hisselerine yatırmayı önerdi. Bu tavsiye, hisselerini önemli miktarda satmayan herkese mal olacak ve borcu geri ödemeyi imkansız hale getirecekti. Bu tweet daha sonra Zhu tarafından kaldırıldı.

Coinmuhendisi.com olarak bilindiğimiz üzere Three Arrow Capital ve Jump Capital geçtiğimiz aylarda UST’yi desteklemek için 1 milyar dolar ayırmıştı. LUNA şimdi 119.18 dolar ATH fiyatından %99,9 değer kaybetmiş durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir