Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.426
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.426
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ünlü Türk Bankası, Bu Metaverse Coin ile Anlaştı!

19 Mayıs’ta, Atatürk’ün kişisel eşyalarından oluşan koleksiyonu NFT olarak sergilenecek. Bu etkinlik için piyasanın en büyük metaverse coin projelerinden biriyle ortaklık yapılıyor.

Atatürk’ün kişisel eşyaları NFT olarak sergileniyor

Yarın, Yapı Kredi’nin Atatürk’ün kişisel eşyalarından oluşan koleksiyonu NFT’ye dönüştürülerek Decentraland metaverse’de sergileniyor. Atatürk’ün madalyaları ve annesi Zübeyde Hanım’ın gözlük çerçevesi gibi eşyalar NFT koleksiyonundaki parçalar arasında yer alıyor. Üç katlı yapının ilk katı, bu eşyaların NFT olarak görülebileceği koleksiyonu sergilemek için bir müzeye dönüştürülecek.

Sergi, Decentraland’da -112, -43 koordinatlarında yer alacak olan Yap Kredi binasında gerçekleştirilecek. Atatürk’e ait pek çok eşyanın NFT olarak sergilendiği etkinlik, dijital cüzdan oluşturmadan misafir olarak ziyaret edilebiliyor. Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer veriyor:

Kültür ve sanatın bankası Yapı Kredi olarak, 19 Mayıs’ta Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve mirasını gelecek kuşaklara aktarmak adına, daha önce ‘Sanal Müze’yle dijital ortama taşıdığımız Atatürk arşivimizin NFT versiyonlarını oluşturduk. Atatürk’e ait kişisel eşyaların yer aldığı bu çok değerli koleksiyonun en değerli parçalarını Metaverse evrenindeki binamızın müzeye dönüştürdüğümüz birinci katında sergileyeceğiz.

Metaverse coin piyasası dünya çapında dev etkinlere ev sahipliği yapıyor

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Brezilya, İngiltere ve çoğu Avrupa ülkesinde Web3 ve metaverse tabanlı etkinlik projeler küresel kullanıcılara ulaşmak üzere bir biri ardına geliyor. Son gelişmelerde, merkezi kontrolün olmadığı bir geleceğe doğru hızlanırken, kripto para saklama platformu Fireblocks, Web3 ekosisteminin gelişimini desteklemeye yardımcı olmak için yeni Web3 Motorunu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Sonuç olarak, metaverse coin piyasanın son yıllarda piyasada rağbet görmesi ve her geçen gün piyasa değerlerinin gittikçe artması, Web3’ün sektörde büyük bir heyecan uyandırdığını gösteriyor. Büyük şirketlerin birçoğu, herhangi bir yerden ve her zaman herkese açık olmasının yanı sıra kısıtlamalardan veya aracılardan arındırılmış Web3 ekosisteminin potansiyelinden yararlanmak için ciddi emekler harcadı.

Bununla birlikte, Meta ve Amazon gibi sektörün büyük oyuncuları da metaverse ve NFT ile ilgili projeleriyle piyasaya dahil oldu. Bunlara ek olarak oyun devi Square Enix ise kısa süre önce metaverse oyunlarına büyük miktarda yatırım yapacağını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir