Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.823
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.823
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ünlü Stratejistler: Altın’ı Bu Seviyelerde Görürseniz Şaşırmayın!

Taraflar arasında görüşmeler gerçekleşse de henüz barış için bir adım atılmış değil ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali insani krizlere yol açarak, tüm şiddetiyle devam ediyor. Artan jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri yatırımcıları güvenli limanlara sığınmaya iterken altın fiyatları, Salı günü 2.020 dolara dokundu. TD Securities stratejistleri, altının daha gidecek yolunun olduğunu düşünüyor. Ünlü stratejistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Para yöneticileri net long altın pozisyonlarını artırdı

Spot altın, günün erken saatlerinde son 18 ayın en yüksek seviyesini 2.020,83 dolarda test ettikten sonra yazının yazıldığı sıralarda günlük %0,46 artışla 2.006,60 dolar seviyesinde işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,81 artışla 2.012 dolar seviyesine yükseldi.

Rusya-Ukrayna çatışması kaynaklı emtia fiyatlarındaki artışlar ve bunun sonucunda ortaya çıkan yüksek enflasyon beklentileri, para yöneticilerini net long altın risklerini artırmaya sevk etti. TDS stratejistleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Avrupa’daki çatışmanın enflasyonu yükseltmeye hazır olduğu ve ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin Fed’i ve diğer önemli merkez bankalarını para politikasına dengeli bir yaklaşım benimsemeye ikna edeceği açıkça görüldüğünden, para yöneticileri short pozisyonlarını agresif bir şekilde kapattı.

“Sarı metal, bu zamana kadar güçlü kalacak”

Sarı metal, enflasyonist baskılara karşı başarılı bir koruma sağlarken, jeopolitik belirsizliklere ve artan enflasyona karşı oldukça hızlı tepki verir. Bunun iyi örneğini son zamanlarda çok iyi gözlemleyebiliyoruz. Stratejistlere göre, altındaki son kazanımlar, hem enflasyondaki artışa hem de jeopolitik krize duyarlılığına dayanıyor. TDS stratejistleri, sarı metalin 2020 yazının en yüksek seviyesi olan 2.075 dolara ulaşabileceğini belirtiyor ve şu çıkarımda bulunuyor:

Reel 10 yıllık faizlerin -%0,97’ye düşmesiyle, altın fiyatının 2020 yazının en yüksek seviyeleri olan 2.075 dolara doğru hareket etmesi şaşırtıcı olmaz. Fed’in enflasyonu ezmek için bir taahhütte bulunacağı netleşene kadar, altın muhtemelen güçlü kalacak. Ancak bu karar, muhtemelen enflasyon yörüngesinin daha uzun vadeli olduğu bilindikten sonra hızlı bir şekilde alınmayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir