Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.152
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.152
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ünlü Şirket: Altın Fiyatları Yakında Bu Seviyelerde Olacak!

İngiltere merkezli broker Sucden Financial, 2022 için en son üç aylık metaller görünümünü yayınladı. Altın fiyatları için de tahminlerini paylaşan firmanın hazırlamış olduğu rapordan önemli başlıkları, coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Sucden Financial, altın fiyatları için geniş bir alan öngörüyor

Rapor, Fed politikası ile enflasyonist baskılar arasındaki ayrışmaya odaklanıyor. Firma, dalgalanmanın bir süre daha devam etmesini bekliyor ancak metallerin destek seviyelerini koruyacağını düşünüyor. Raporda ayrıca Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın metaller, enerji ve tahıl ihracatı üzerinde olumsuz etkiler yaratarak durumu daha da kötüleştirebileceği belirtiliyor. Raporda sarı metal için şu değerlendirmelere yer veriliyor:

Altının, devam eden enflasyonist baskılar ve merkez bankalarının fiyat baskılarını düşük tutmak için yeterince çaba göstermediği endişeleriyle güçleneceğini tahmin ediyoruz.

Sucden Financial, altın fiyatları için genel bakış açılarının orta derecede yumuşak olduğunu belirtiyor. Üretim fiyatlarındaki gevşeme göz önüne alındığında enflasyonun her ay yumuşamaya başladığını ve sıkılaştırma döngüsünün yıl içinde bu yavaşlamayı daha da artıracağını tahmin eden firma altın fiyatları için 1.720-1.880 dolar aralığını öngörüyor. Firma, merkez bankaları talebi hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

Aydan aya zayıflamasına rağmen altın, rezervlerin önemli bir bileşeni olmaya devam ettiğinden merkez bankası tarafından desteğin devam etmesini bekliyoruz. Küresel resmi altın rezervleri, Ocak 2021’den bu yana ilk kez düştü ve Özbekistan’dan gelen büyük bir satışın ölçeği düz olabilecek bir ayda devirmesiyle Kasım ayında 21,5 ton düştü. Türkiye ve Rusya en çok satanlar arasında yer aldı. Kasım ayında net satışlara dönüşe rağmen, merkez bankaları 2021 için sağlıklı net alıcılar olma yolunda ilerliyor.

Rapor, yakın vadede, bu çeyreğin odak noktasının enflasyon ve müteakip hükümetin bununla mücadele için vereceği tepki üzerinde olacağını söylüyor. Rapora göre, ABD’deki yüksek nominal faizler ve kripto para birimlerinin sürekli alımı, yatırımcıların geçen yıl altına koyduğu fonların bir kısmını daha da ortadan kaldıracak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir