Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$65.977
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 65.977
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ünlü Milyarder, Bitcoin’de 10 Bin Doları Bekliyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yılın başından bu yana sürekli bir düşüşle karşı karşıya. Bitcoin son 30 günde yaklaşık yüzde 22’nin üzerinde düştü. BTC fiyatındaki düşüşler, daha geniş kripto para piyasalarını da fazlasıyla etkiledi ve altcoin’lerde değer kayıpları sürüyor. Bu devasa değer kayıpları devam ederken, Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, BTC’nin 10 bin dolar seviyelerine kadar düşüşün devam edeceğini iddia etti..

Schiff, BTC’nin 30 bin doların altına düşmesi durumunda, daha büyük kayıplar öngörüyor

Peter Schiff, büyük bir Bitcoin muhalifi olarak biliniyor. Ünlü CEO daha önce yaptığı bir açıklamada, BTC fiyatı için büyük bir düşüş öngördüğünü söylemişti. Schiff, BTC fiyatının 30 bin doların altına kırılması durumunda, 10 bin dolar seviyelerine kadar düşebileceği iddiasını yineledi. Peter Schiff ayrıca, sosyal medya platformu Twitter üzerinden başlattığı bir ankette, takipçilerine, BTC’nin 10 bin dolar seviyelerinin altına düşmesi durumunda ne yapacaklarını sordu. Bitcoin yatırımcılarının şimdi çok önemli bir karar vermesi gerektiğini iddia eden CEO, seçenekler arasına, “düşüşü satın al” şıkkını koymadı.

Ancak, ankete katılanlar Peter Schiff ile aynı görüşleri paylaşmadı. Ankette 36 binden fazla oy kullandı. Oylamaya katılanların yüzde 54,5’i, BTC’nin HODL kalacağını ve yani BTC’lerini satmayacaklarını bildirdi. Öte yandan, seçmenlerin yaklaşık yüzde 15,5’i Bitcoin’lerini satacaklarını ve belki de daha sonra tekrar satın alacaklarını söyledi. Ünlü yatırımcı çıkan anket sonuçlarından memnuniyetsizliğini yorumlar kısmına giderek dile getirdi. Schiff, “dipten Bitcoin satın alma” seçeneğini şıklar arasına bilerek koymadığını ifade etti. Ünlü yatırımcı Hodl seçeneğini tercih edenlerin ise kötü bir karar verdiğini düşünüyor.

Bitcoin satış baskısı devam ediyor

Schiff, Bitcoin’in fiyatındaki son düşüşün, kripto para birimlerinin zayıflığının önemli bir göstergesi olduğunu öne sürdü. Coinglass’a göre, son 24 saat içinde kripto para piyasasından 422 milyon doların üzerinde tasfiye oldu. Bu tasfiyelerin 145 milyon dolardan fazlasının yalnızca Bitcoin’den taşındığını belirtmek önemlidir.

Kripto para piyasası, mevcut ekonomik koşullarla yüksek oranda ilişkili olduğu için muazzam miktarda baskı altında işlem görüyor. Küresel kripto piyasası son 24 saat içinde yüzde 4.8 oranında düştü. Toplam piyasa değeri ise 1,5 trilyon dolar. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, kripto para analisti Ali Martinez’e göre ise, Bitcoin’in son satış baskısı, en az 1.000 BTC veya daha fazlasına sahip 47 balina adresinden geldi. Bu adresler, 2 Mayıs 2022’den beri BTC varlıklarını sürekli olarak sattı veya yeniden dağıttı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir