Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.462
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.462
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ünlü Milyarder, Altcoin Portföyünü Açtı! İşte Tahminler

Haftalarca dar bir aralıkta işlem gördükten sonra, Bitcoin (BTC) 34.500 dolar seviyelerine düştü ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları gördüğünden beri yüzde 50’nin üzerinde düşüş yaşadı.  En büyük kripto para birimi daha yüksek seviyelere çıkamadı ve vahşi yaşamaya devam etti. Çünkü risk sermayedarı, girişimci ve “Shark Tank” serisinin yıldızı Kevin O’Leary’ye göre kurumsal bir benimseme eksikliği var. O’Leary ayrıca altcoin yatırımlarını da açıkladı. İşte detaylar…

Kripto para birimleri, göründüğü kadar benimsenmiyor mu?

Bahamalar kripto konferansında bir röportajda “Bitcoin’in çok sıkı bir ticaret aralığında kalmasının nedeni temelde kimsenin ona sahip olmamasıdır. Bunu kurnazca söylemiyorum. Yani bazı bireysel yatırımcılar, hedge fonları ve bazı özel fonlar var; ancak hiçbir egemen varlık fonu BTC’yi endekslemedi,” ifadelerini kullandı. Devlete ait bu yatırım fonlarının kriptoyu benimsememesi, kripto para birimleri düştüğünde piyasayı destekleyen bir alıcı olmadığı anlamına geliyor. “Ancak bu, endekslendikten sonra kalıcı olarak bu ağırlıkta tutulan %1’lik küçük bir yatırımla bile değişebilir,” diye açıkladı.

Kuşkusuz, kriptonun artan kurumsal olarak benimsenmesiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı düşünülüyor. O’Leary, 30 yaşındaki kripto milyarderi Sam Bankman-Fried ve düşünce kuruluşu SALT tarafından ortaklaşa düzenlenen Crypto Bahamalar konferansında, izleyicilerin yarısının kurumsal yatırımcılar veya hiç kripto sahibi olmayan hükümetler olduğunu gözlemledi. ABD Senatörleri Pat Toomey, Bill Hagerty ve Cynthia Lummis’in oluşturmak üzere Capitol Hill’deki iki partili komitelerden geçirilen kripto para birimlerine yönelik üçlü yasa tasarısına işaret ederek, “Buradalar çünkü ivme ve politikanın değişmeye başladığını izliyorlar,” ifadelerini kullandı.

Bu yasalara ek olarak, ABD Başkanı Biden Mart ayında kripto para birimleri hakkında bir yürütme emri imzaladı ve federal kurumları kripto paraların risklerini ve faydalarını incelemeye çağırırken FED’i bir merkez bankası dijital para birimini değerlendirmeye devam etmeye teşvik etti. Bu durum, kripto endüstrisi tarafından ABD’de düzenleyici netlik kazanma yolunda büyük bir adım olarak olumlu bir şekilde yorumlandı.

O’Leary, altcoin portföyünden bahsetti

Kurumsal bir yatırımcı olarak O’Leary, portföyünün yüzde 20’sinden fazlasını S&P 500’deki 11 sektörden herhangi birine tahsis etmediğini belirtiyor. O’Leary, kripto para birimlerinin, endeksin 12. sektörü olacağına inanıyor. “Yani Bitcoin ve altcoin projelerinin bir sektör olduğu görüşündeyiz ve ağırlığımızı yüzde 20’ye çıkardık. Böyle bir yetki dahilinde, herhangi bir varlıkta yalnızca yüzde 5 ağırlığa sahip olabilirsiniz. Bu klasik bir kurumsal yetkidir,” ifadelerini kullandı. Bugün O’Leary, FTX, Immutable Holdings, WonderFi ve BitZero dahil olmak üzere kripto şirketlerinin hisse senetlerinin yanı sıra tokenlerden oluşan kripto para birimlerinde 32 pozisyona sahiptir.

Stratejisi, kripto faaliyetlerini destekleyen ve bahislerini tokenlar, projeler ve şirketler arasında çeşitlendiren kurumsal düzeyde altyapı oyunları sağlamak. Örneğin, portföyünde popüler altcoin projelerinden olan Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Hedera (HBAR), Polygon (MATIC), Helium (HNT) ve Serum (SRM) bulunuyor. O’Leary, bu konuda aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Çeşitlilik elde etmeliyim, bu benim en büyük motivasyonum. Başarılı olmak için hepsine ihtiyacım yok, başarılı olmak için dördüne ihtiyacım var. Bu girişim yatırım gibi, yüzde 20’lik bir işe sahip olduğunuz için şanslısınız, ancak çalıştıklarında yaptığınız tüm hataların bedelini ödüyorlar.

O’Leary, NFT’ler konusunda iyimser

Hevesli bir saat koleksiyoncusu olan O’Leary, NFT’lerin yüksek kaliteli saatlerin ticaretinde uzmanlaşmış ikincil piyasayı nasıl bozabileceği konusunda iyimser. Danışmanlık firması McKinsey’e göre, ikinci el saat pazarı 2025 yılına kadar 29 milyar ila 32 milyar dolar arasında satışa ulaşacak. Varlık sınıfının hızlı büyümesi ve yüksek değeri, dolandırıcıları da cezbetti. O’Leary’e göre, saatçiler aynı anda tüm zaman bilgilerini, seri numarasını ve diğer tüm kimlik doğrulama bilgilerini içeren bir NFT yayınlarsa bu sorun çözülebilir. Ek olarak, saat her el değiştirdiğinde bir telif hakkı alabilirler.

O’Leary, NFT.com, 1800Bitcoin.com ve CBDC.com gibi erken aşamadaki girişimlere sahip olan Immutable Holdings’teki hissesi aracılığıyla NFT’lerin büyümesi üzerine bahse giriyor. Sonunda, NFT’lerin pasaportları, emlak tapularını, konferans biletlerini ve sürücü belgelerini destekleyen ve doğrulayan teknoloji haline geleceğini düşünüyor. O’Leary, NFT’lere yönelik aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Mobil cihazıma bağlı bir NFT varlığım olacakken ve sadece polis memuruna ehliyetimi gösterebilecekken kaybedebileceğim bir kartı neden yanımda taşımak zorundayım? Polis de kimliğimin kesinlikle doğru olabileceğini NFT yoluyla bilebilir. Bu kullanım alanı geliyor ve NFT platformunun konusu bu olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir