Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.412
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.412
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ünlü İsimlerin NFT Token Portföyünde Neler Var? İşte Detaylar!

Son birkaç yılda, Blockchain’in yeni dünyasının yükselişi bize kripto para birimleri dışında NFT’ler gibi yeni trendleri kazandırdı. NFT token ve koleksiyonları, dijital eşsizliği sağlayabiliyor ve girişimciler ve hatta profesyonel sporcular ve ünlülerin ortaklıklarına şahit oldu. Bu ünlü isimlerin bazıları kendi NFT’lerini üretmeye başlarken, diğerleri sadece başkaları tarafından üretilenleri satın alıyor. Bu yazıda, Snoop Dogg’dan Jazy-Z’ye ünlülerin NFT portföyüne göz atalım.

İşte ünlülerin NFT token portföyü

Koreli aktris Yun Songa’nın NFT Busan 2021 müzayedesinde resimlerinin NFT’lerini 84.000 dolara satın aldığı biliniyor.

Orijinal eserler, Camel and the Moon ve Camel and the Sun, 2014 K-drama It’s Okay, That’s Love’da yer aldı.

Ha Jung-woo

Koreli yıldızlar açıkça görüldüğü gibi NFT hype’ine katılıyorlar. Along with the Gods (2107) yıldızı ile birlikte, yine 2010 yılında kişisel sergisi olan bir sanatçı olan Ha Jung-woo, geçen Ağustos ayında müzayedede Marti Palace Hotel adlı bir NFT parçasını 47.600 dolara sattı. Toplamda 134.000 dolar kazanan yüzlerce ayrı parçadan oluşuyor.

Pyo Gallery’ye göre, Ha’nın figüratif eserlerindeki karakterler genellikle geziler sırasında tanıştığı kimliği belirsiz kişilerdir, ancak Michelangelo ve Leonardo da Vinci dahil sanat ustaları veya Michael Jackson gibi etkili müzisyenler gibi tanımladığı birkaç kişi vardır. Bu ünlü figürler, cesur, renkli resimlerinde kaktüs olarak tasvir edilmiştir.

Serena Williams

Tenis efsanesi, diğer NFT’lerin yanı sıra kocası Alexis Ohanian tarafından hediye edilen Cryptopunk #2950’nin sahibidir. Genellikle NFT dünyasının en iyi yatırımcılarından biri olarak adlandırılır.

The Richest’e göre, Williams 528.000 dolar değerinde NFT’ye sahip ve ayrıca Avrupa futbolu NFT şirketi Sorare’nin resmi danışmanı olarak yönetim kuruluna katıldı.

Bu arada, coinmuhendisi.com olarak aktardığımız, Serena Williams’ın yatırım yaptığı altcoin projelerine buradan göz atabilirsiniz.

Jay-Z

Şarkıcı ve rapçi Jay-Z yatırımlarıyla tanınıyor ve NFT’lere büyük yatırımlar yaptı. The Richest’e göre, Cryptopunk #6095 dahil olmak üzere geniş bir portföy ve RTFKT Cryptopunks Project’ten bir portre ve eğitmenler ile NFT’lere toplam 711.000 dolar yatırımı var.

Geçen yıl, kendi NFT’sini açık artırmaya çıkardı: Derrick Adams’ın orijinal ilk stüdyo albümü “Reasonable Doubt” anısına özel bir NFT – Sotheby’s’de 139.000 dolara satıldı.

Beeple

Profesyonel olarak Beeple olarak bilinen Mike Winkelmann, NFT token ve sanat dünyasında büyük dalgalar yaratan Amerikalı bir dijital sanatçıdır.

The Richest’e göre, 763.000 doların üzerinde NFT token hissesine sahip ve geçen yıl bir Christie’s müzayedesinde Everydays: The First 5000 Days koleksiyonunu 69 milyon dolara sattığında manşetlere çıktı. Ayrıca Rarible platformunda çeşitli sanatçılara 400 milyon dolardan fazla yatırım yaptığı da bildirildi.

Marshmello

Amerikalı müzisyen ve DJ Marshmello’nun The Richest’e göre NFT’lere toplam 780.000 dolar katkısı var, ancak diğer kaynaklar bu rakamı 1 milyon doların üzerinde gösteriyor.

Trading U’ya göre, Cryptopunks, Bored Ape Yacht Club ve Veefriends koleksiyonlarına yatırım yaptı ve 120’den fazla NFT’ye sahip.

Post Malone

Rapçi Malone, Bored Ape Yacht Club’dan satın aldığı iki NFT için geçen yıl 700.000 dolar harcadı.

Bununla da kalmayıp, The Weeknd’in yer aldığı ve YouTube’da 49 milyondan fazla izlenen One Right Now adlı yeni müzik videosunda Bored Ape Yacht Club NFT koleksiyonuna da yer verdi.

Paris Hilton

Bu şok edici gelebilir, ancak Paris Hilton, 2016’dan beri NFT’lere yatırım yapan büyük bir kripto destekçisi. CNBC’ye göre Hilton, NFT’leri toplamanın yanı sıra kendi NFT’lerini de tasarlıyor. 2021’de Sotheby’s metaverse platformunda bir koleksiyon başlattı ve dijital sanatçı Blake Kathryn tarafından Iconic Crypto Queen adlı öğelerden birini 1,1 milyon dolara Ethereum (ETH) karşılığında sattı.

CNBC’ye verdiği bir röportajda “NFT’leri sanatın geleceği olarak görüyorum” dedi ve “Tasarımcılara güç vermesini seviyorum” dedi.

Steve Aoki

Geçen yıl, müzisyen ve DJ Steve Aoki, Hairy koleksiyonunu Nifty Gateway’de 888.888.88 dolara sattı ve sanatçı Galy ile bir işbirliği için Sotheby’s müzayedesinde 214.000 dolardan fazla kazandı. Ayrıca ikonik Bored Ape Yacht Club koleksiyonu, Cryptopunks ve The Doodles’tan birkaç NFT’ye sahip.

Aoki, NFT satarak müzikten daha fazla para kazandığını söylüyor:

Gerçekten yapacak olsaydım, 10 yıldır müzik yapıyorum – altı albüm – ve tüm bu ilerlemeleri doruğa çıkarırsanız, geçen yıl NFT’lerde bir damlada yaptığım şeyi, daha fazla para kazandım.

Geçen Şubat ayında bir Gala Music etkinliğinde yer aldı.

Alexis Ohanyan

The Richest’e göre Williams’ın kocası Ohanian’ın NFT’lere toplam 3,7 milyon dolarlık yatırımı var.

Reddit kurucu ortağı, Blockchain teknolojisinin açık sözlü bir destekçisidir ve altı Cryptopunks, iki BAYC ve 10 Meebit’ten, Ethereum ağında rastgele oluşturulmuş NFT’lerin bir koleksiyonu olan Cool Cats projesine kadar birçok NFT yatırımı yapmıştır.

Grimes

Kanadalı müzisyen ve şarkıcı, geçen yıl Mart ayında dijital avatarı War Nymph’i kullanarak bir NFT koleksiyonunu yaklaşık 6 milyon dolara sattığında manşetlere çıktı.

Görüntüler ve kısa müzik videoları da dahil olmak üzere 10 parçalık seri, en pahalı parçanın uçan melekler, bir haç, bir kılıç ve parlayan bir ışık içeren Death of the Old adlı bir video olduğu Nifty Gateway’de satışa çıktı.

Snoop Dogg

Birden fazla rapora göre, rapçi Snoop Dog, Dogecoin’in ilk destekçileri arasındaydı ve Dappradar, onu NFT’lere en büyük yatırıma sahip ünlü olarak gösteriyor. Geçen yıl NyanDogg koleksiyonunu başlatmak için Chris Torres (Nyan Cat’in yaratıcısı) ile işbirliği yaptı ve Şubat ayında Sandbox Game ile yeni teklifler için ortaklık kurdu: The Doggies adında 10.000’den fazla Snoop Dogg Avatar NFT koleksiyonu ve halihazırda 8.000’den fazla işlem görmüş parçalar.

The Richest, 50 yaşındaki Snoop’un değeri 20 milyon doların üzerinde olan 300’den fazla NFT’ye sahip olduğunu bildirdi.

Logan Paul

YouTube yıldızı ve amatör boksör Logan Paul’un, 42 World of Women token’inden birini satmak için kazandığı paraya göre 30 milyon dolar değerinde olabilecek bir NFT cüzdanı olduğu bildiriliyor.

The Richest’e göre, açık arttırmayı yaklaşık 800.000 dolar karşılığında kapattı. Paul, YouTube’daki Impaulsive podcast’i sırasında bunlardan birini 765.000 dolara satmakla övündü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir