Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.487
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.487
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Ünlü İsimden Ürküten Tahmin: Bitcoin Bu Seviyelere Gidiyor!

Fed Çarşamba günü, beklendiği gibi 50 baz puanlık faiz artırtışı yaptı. Daha agresif bir Fed’i fiyatlayan piyasa, Fed’i şahin görünümlü güvercin olarak algılayınca Bitcoin (BTC) liderliğinde kripto piyasası atağa geçti. Öte yandan bugün piyasa tersine döndü ve Bitcoin 37 bin doların altına sarktı. Bir kripto uzmanı ise daha kötüsünün yolda olduğunu ve BTC’nin diplere dalacağını söylüyor.

“Bitcoin için olası bir destek seviyesi 27.200 dolarda”

Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, lider kripto Bitcoin grafiğinin bozulduğunu ve BTC’nin borsa ile birlikte düşüşe geçmesini beklediğini belirtiyor. Uzman, özellikle Bitcoin hakkında konuşurken kripto piyasasında ‘ürkütücü derecede sessiz’ olduğunu söylüyor.

Katie Stockton, Bitcoin’in uzun yan hareketlerinin mevcut destek seviyesini oldukça kırabildiğini belirtiyor. Uzman, Fibonacci teknik seviyelerine atıfta bulunarak, Bitcoin’in düşmeye başladığında bir sonraki desteği bulabileceği olası bir seviye olarak 27.200 doları işaret ediyor

Ayrıca Katie Stockton, Bitcoin ile Nasdaq 100 arasında güçlü bir korelasyona dikkat çekiyor ve şu anda düşüşte olan S&P 500 endekslerinin, Bitcoin’in bu hisseleri takip edebileceği için artık riskli bir varlık olarak görülmesi gerektiğini ifade ediyor. Uzman, borsaya da bir bakıyor ve teknik analiz açısından artık bu piyasa hakkında olumlu bir şey söylenemeyeceği görüşünü dile getiriyor.

BTC, tarihi faiz artışından sonra 37 bin doların altına geriledi

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Federal Rezerv 4 Mayıs’ta, 22 yılın en yüksek faiz artışıyla, beklentiler doğrultusunda faiz oranlarını yarım baz puan artırdı. Olay günü, Bitcoin bu tarihi olaya ilk olarak neredeyse %3’lük bir artışla yanıt vererek 39.868 dolar seviyesine kadar ulaştı.

Ancak bugün lider kripto para birimi düşüşe geçerek bu kazancı silip daha da gerilere sarktı. Yazının yazıldığı sıralarda CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içinde %5’in üzerinde kayıpla 36.940 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Lider kripto, mevcut durumunda 69 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %46 uzakta bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir