Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.974
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.974
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ünlü İsim, LUNA’da Milyonlarca Dolar Kaybetti: Tutuklandı!

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon’u ziyaret eden bilinmeyen kişi, LUNA çöküşünde 2.4 milyon dolar kaybeden “Chancers” adlı bir yayıncı olarak tanımlandı. Chancers, geçtiğimiz gün tutuklandı. İşte detaylar…

LUNA yatırımcısı: Öleceğimi hissettim

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon’u ziyaret eden kimliği belirsiz kişi tespit edildi ve daha sonra tutuklandı. Bir BBC News raporuna göre, “Chancers” olarak adlandırılan bir AfreecaTV yayıncısı, bu ayın başlarında tartışmalı yöneticinin evini çalan çaresiz bir yatırımcıydı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere yayıncı, Terra’nın değer kaybetmeye başladığı ilk sıralar Do Kwon’un evine gitmiş ve karısına Kwon’u sormuştu.  Sosyal medya kişiliği, 2017 yılında dijital varlık alanına girdikten sonra oldukça bir servet kazandı.

Chancers, LUNA’ya 800.000 dolar yatırım yapmıştı. Ancak son çöküşün ardından yaklaşık 2,4 milyon dolar kaybetti. Chancers’ın açıklamalarında aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

Öleceğimi hissettim. Kısa sürede çok para kaybettim. Yaklaşık 2.4 milyon dolarlık kripto para birimi silindi. Burada Kore’de, mali açıdan ilk yüzde 1’deydim. Ama çöküş nedeniyle şimdi başım belada.

Chancers, karakola teslim oldu

Daha önce bildirildiği gibi, Güney Koreli kolluk kuvvetleri, 12 Mayıs Perşembe günü Kwon’un dairesine gelen ve karısına nerede olduğunu soran kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyordu. Basında çıkan haberler, Kwon’un karısının koruyucu gözaltı talebinde bulunmasının ardından polisin davetsiz ziyaretçiyi aradığını ortaya koymaya başladı. Ertesi gün Chancers, Seul polis karakolunda gönüllü olarak teslim oldu.

Yayıncı, Kwon’un evini ziyaret ettiğini ve hatta tüm bölümü canlı yayın platformu aracılığıyla yaklaşık 100 kişiye canlı olarak yayınladığını açıkladı. “Kore kültüründe sorunun kendisinden ziyade bir skandala neden olup olmamasının” önemli olduğunu söyleyen yatırımcı, bu nedenle bir “günahkar” olarak herkesten özür dilediğini aktardı. Bunun, bu kadar büyük bir olay olacağını tahmin etmediğini söyledi. Şu anda polis tarafından gerçekleştirilen soruşturmasının devam ettiğini belirtti.  Yazım sırasında Terra’nın yerel tokenı LUNA, 0.0001729 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir