Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.427
% 3.06
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.427
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Ünlü Ekonomist Mohamed El-Erian, Bitcoin’i (BTC) 3000 Dolardan Aldı ve 60.000 Dolarlık Ralliden Hemen Önce Sattı

Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian, Bitcoin’in (BTC) geleceğinin spekülasyondan ziyade altta yatan teknolojinin arkasında olduğuna inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian, Bitcoin aldığını ancak ne yazık ki ralliden hemen önce 60.000 dolarda sattığını CNBC’de açıkladı. Başkan Obama’nın Küresel Kalkınma Konseyi’nin eski başkanı, 2017’deki ilk rallisinin ardından en düşük noktası olan 2018 kışında 3000 dolar civarında işlem görürken bir miktar Bitcoin satın aldığını söyledi.

Ekonomist, 2020 yılına kadar pozisyonunu korudu ve Bitcoin önceki ATH seviyesine ulaştıktan ve 19.000 doları geçtikten sonra sattı. El-Erian piyasadan çıktıktan hemen sonra, Bitcoin patladı ve %250’lik bir ralli gerçekleştirdi.

Ekonomistlere göre, mevcut ralliyi yönlendiren iki ana faktör, Bitcoin’in yükselen bir enflasyon koruması olarak kullanılması ve birden fazla vadeli işlem tabanlı borsa yatırım fonunun piyasaya sürülmesidir. Açıklanan kripto piyasası olaylarına ek olarak, Bitcoin büyük bir ağ yükseltmesinden geçti.

Temel faktörler Bitcoin’in piyasadaki konumunu güçlendirirken, diğer kripto para varlıkları geleneksel hisse senetlerine kıyasla son derece değişken kalıyor. Çin, kripto para birimi endüstrisindeki baskısını açıkladığında Ripple, Ethereum ve hatta Bitcoin bile değerinin yarısından fazlasını kaybetti.

El-Erian Tekrar Satın Alacak mı?

Analist, olumsuz fiyat hareketleri nedeniyle kısa vadeli tüccarlar veya spekülatörler piyasadan ayrıldığında yani “shake out” gerçekleştiğinde piyasaya girmeyi düşüneceğini söyledi.

Ekonomist, Bitcoin ve genel olarak kripto para birimlerinin temeline önem veriyor ve Bitcoin’in uzun vadede büyümesini sağlayan temel teknolojiye inandığını söylüyor.

Mohamed bir kripto para evangelisti olmaya devam ederken, aşırı yüksek enflasyon dönemlerinde bile ABD dolarına rakip olmayacağını düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir