Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.321
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.321
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ünlü CEO Katliam Bekliyor: Almayın! Haziran’da Bitcoin ve ETH…

Kripto para piyasası bu yıl bir hayli volatildi. Toplam kripto para piyasasının değeri 2 trilyon doların altına düşerken uzman bir isim düşüncelerini paylaştı. Ayrıca piyasa değeri ile en büyük kripto paralar olan Bitcoin ve Ethereum hakkında da yorumlarını aktardı.

Hayes’e göre “en kötüsü henüz gelmedi”

Hayes, Medium üzerinden paylaştığı en son yazısında en kötüsünün henüz gelmediğine inandığını söylüyor. Değişen küresel makro ekonomik eğilimler hakkında düşüncelerini paylaşan Hayes, Nasdaq 100 (NDX) endeksindeki zayıflığı ve Bitcoin ile kripto piyasası arasındaki korelasyonu açıklıyor. Bitcoin ve Nasdaq-100 arasındaki 90 günlük korelasyon yeni bir rekor zirveye ulaştı. Nasdaq 100 için teknik tabloyu paylaşan Hayes, konuya yönelik şu ifadeleri kullanıyor:

27 Aralık 2022’de Nasdaq 100, 16567.50’de kapandı ve ardından 13046.64’te yerel bir dip seviyesine ulaştı. Denenmiş ve test edilmiş Fibonacci Retracement’ı kullanan NDX, sıçramadaki %61.8’lik geri çekilmeyi kıramadı. Birkaç gün sonra bu direnç seviyesini tekrar kırmaya çalıştı, başarısız oldu ve o zamandan beri daha düşük seviyelerde devam etti.

Bitcoin ve Ethereum tahminleri ne yönde?

Hayes’e göre, teknoloji hisseleri düşük performans göstermeye devam ederse, kripto da darbe alacak. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bazı altcoin’ler zaten yüzde 75 değer kaybetmiş olsa da, Hayes yaklaşan katliamdan kaçamayacaklarına inanıyor.  Öte yandan Hayes, Fed ve diğer merkez bankalarının enflasyonla başa çıkmak zorunda olduklarından, yakın zamanda niceliksel sıkılaştırmadan geri adım atmayacaklarını belirtiyor. Nasdaq 100 düzeltmesinin kripto piyasasında güçlü bir dalgalanma yaratacağını tahmin ediyor.

Haziran 2022’de bu piyasada çöküş bekleyen uzman isim Bitcoin ve ETH’nin Fed harekete geçmeden ve politikasını yumuşatmadan önce dibe vuracağına inanıyor.  Sonuç olarak, Bitcoin’in üçüncü çeyreğin başlangıcından önce 30.000 doları test etmesini beklerken ETH’nin Haziran sonuna kadar 2.500 dolara gerileyebileceğini söylüyor.  Yazım sırasında, piyasa değeri ile en büyük kripto para olan BTC 42.119, ETH ise 3.151 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir