Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.144
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.144
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ünlü Boksör, Bu Altcoin’lerde Pump/Dump Yaptı: Milyonlar Kazandı!

Ünlülerin altcoin projelerini alıp satması sektörde alışılmadık bir durum değil, ancak yeni bir video Jake Paul’un farklı bir seviyede çalıştığını gösteriyor. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Jake Paul, bu altcoin projelerinde ‘pump/dump’la köşeyi döndü

Coffeezilla’nın YouTube’da yayınladığı video, YouTuber ve profesyonel boksör Jake Paul’un hayranlarına değersiz token’leri tanıtarak milyonlar kazandığını ortaya koydu. Videoda Coffeezilla, Jake Paul’ün Safemoon (SAFEMOON), Yummy Coin (YUMMY), Milf Token (MILF) ve daha fazla kripto para birimleri için ücretli tanıtımlar yaptığını gösterdi. Ancak bu promosyonları ücretli reklamlar olarak etiketlemiyor ve hayranlarına bunların kişisel tercihler/onaylar olduğu izlenimini veriyor.

Boksör, tanıtmak istediği her altcoin için yeni bir cüzdan oluşturuyor. Daha sonra bu cüzdan, büyük olasılıkla altcoin geliştiricisi tarafından token ile finanse ediliyor. Daha sonra projeyi övmek için sosyal medyayı, genellikle Twitter’ını kullanıyor. Bundan kısa bir süre sonra, yeni bilinmeyen cüzdandaki paralar yeni bir cüzdana aktarılıyor, bu cüzdan OpenSea’de “PRBLM CHILD” ​​adına kayıtlı. Görünüşe göre, bu Jake Paul’ün takma adı, yani cüzdanın sahibi muhtemelen o.

Ancak Jake Paul’ün sahibi olup olmadığı konusunda herhangi bir şüphe olmaması için, Coffeezilla bunu açıklıyor. Videoya göre, PRBLM CHILD cüzdanına yapılan ilk işlem doğrudan Jake Paul’un resmi cüzdanından geldi. Böylece ona bağlanıyor.

Yapılan işlemlerin hukuki bir karşılığı olacak mı?

Bu pump/dump planlarıyla Jake Paul 2 milyon doların üzerinde para kazandı. Öte yandan, tanıtımını yaptığı tüm projeler değerinin %90’ından fazlasını kaybetmiş veya terk edilmiş durumda. Zaten, boksör, token’a yatırım yapanlardan Safemoon’u tanıttığı için dava yoluyla toplu bir davayla karşı karşıya. Ancak tüm bu tweet’lerin ücretli promosyon olduğunu açıklamaması, onu daha fazla yasal sıkıntıya sokabilir. Federal Ticaret Komisyonu (FTC) bunu ele alabilir ve eğer tokenlerin bazıları kayıt dışı menkul kıymetler olarak tanımlanırsa, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilgilenebilir.

Jake Paul’ün, şüpheli kripto projelerini bu projelere olan bağlantılarını açıklamadan destekleyen ilk ünlü veya tek kişi olmadığını da belirtmemiz gerekiyor. Geçen yıl Kim Kardashian, İngiltere’deki düzenleyicilerin şimdiye kadarki en büyük kripto promosyonu olarak tanımladığı şekilde, Instagram’da 200 milyondan fazla takipçisine Ethereum Max’i tanıttı ve takipçilerine bunun ücretli bir promosyon olduğunu bildirmedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir