Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.139
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.139
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ünlü Analist, Tarih de Verdi: Bu 4 Altcoin Güçlü Artabilir!

Kripto analisti Mason Versluis, 2017’den beri kriptoya yatırım yapıyor ve çoğunlukla uzun vadeli bir yatırımcı. Büyük olaylar sırasında kripto fiyat hareketini gözlemledi ve sık sık hareket olduğunu söylüyor. Super Bowl sırasında, kripto reklamları yayınlandığında, bazı altcoin projelerinin fiyatlarında bir artış görmeyi bekliyor. Analistin, paylaşımlarını coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Analist, fiyat hareketlerinin Super Bowl sırasında gerçekleşeceğini tahmin ediyor

Super Bowl, her kripto yatırımcısının ilgileneceği bir şey değil. Ancak bu yıl, “crypto bowl” sloganı internette dolaşıyor. Kripto endüstrisi için bir afiş yılının ardından, büyük kripto borsaları Pazar günkü ana etkinlik sırasında reklam alanını kaptı. TikTok’da 1,1 milyondan fazla takipçisi olan, bu platformda 2017’den beri kripto eğitimi veren, kripto yatırımcısı ve analisti olan Mason Versluis için bu muhtemelen Super Bowl sırasında oynaklık anlamına geliyor. Ancak, “deneyimli bir trader değilseniz, elinizde çantayla kalabilirsiniz” diyor.

Analist, özellikle boğa piyasaları ve kripto manşetlerine yol açan büyük olaylar sırasında fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. Tesla CEO’su Elon Musk, 8 Mayıs ‘Saturday Night Live’ bölümünde Dogecoin’den bahsetmeye başladığında, tokenin bir dakikalık grafiğini izledi. Kriptodan her söz edildiğinde artan oynaklığı hatırladı. Ve bölümün sonunda, neredeyse %30 düştü.

Bölümden bir hafta önce, Elon Musk’ın token’dan bahsedeceği spekülasyonları arasında Dogecoin fiyatının 8 Mayıs’ta yaklaşık 0,30 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 0,73 dolara yükseldiğine şahit oldu. Ertesi gün, kripto düşmeye devam etti ve sonunda 0,32 dolara geriledi. Bazıları için sürpriz olmuş olsa da, bir süredir kriptoya yatırım yapan herkes muhtemelen ‘söylentiyi satın al, haberleri sat’ terimini biliyor. Bu, dalganın önünde olmanız gerektiği anlamına geliyor.

Deneyimli kripto traderları, kriptonDikkat: Binance, Bu 8 Altcoin İçin Kritik Duyurular Yaptı!un manşetlere çıktığı anda satış yapma zamanının geldiğini bilir. Bunun nedeni, yeni başlayanların piyasaya su basacağını ve fiyatı artıracağını tahmin etmeleri. Bir süredir pozisyonlarını koruyanlar, bu pompadan yararlanacak ve başkalarının da aynı şeyi yapacağını umarak kar elde edecektir.

Mason Versluis, Super Bowl sırasında da benzer bir fiyat hareketinin gerçekleşeceğini tahmin ediyor ve “Tecrübeli traderlar için, bunlar salıncak trade için mükemmel fırsatlar” yorumunu yapıyor. Ancak daha önce kriptoya yatırım yapmadıysanız, kenarda kalmanızı ve fiyat hareketinin Super Bowl reklamlarından nasıl etkilendiğini gözlemlemenizi tavsiye ediyor. ‘SNL’ bölümü sırasında zirvede satın alan bir Dogecoin holder’ının o ayın sonuna kadar %56 ve Çarşamba gününe kadar %78 değer kaybettiğini hatırlatıyor.

Analistin fiyat artışı görebileceğini düşündüğü 4 altcoin

Mason Versluis’in bazı büyük kazançlar görebileceğini söylediği dört altcoin var. Birincisi, Crypto.com’un yerel tokeni olan CRO. Analist, bu altcoin’in, genel bir kitleyi hedefleyen reklam kampanyaları söz konusu olduğunda bir boğa olduğunu söylüyor. Aktör Matt Damon, TikTok gibi sosyal medya platformlarında yayınlanan Crypto.com reklamlarının ana yüzlerinden biri oldu. Staples Center, Aralık ayında Crypto.com Arena olarak da yeniden adlandırıldı. Şimdi Crypto.com bir Super Bowl reklamı satın aldı.

Analist, bunun büyük olasılıkla borsaya kaydolacak birçok yeni kullanıcının ilgisini çekeceğini ve potansiyel olarak kriptonun değerini artıracağını söylüyor. CRO’da uzun vadeli bir yatırımcı, ancak reklam nedeniyle bu pozisyona önemli ölçüde ilavede bulunduğunu ifade ediyor. Ayrıca, birçoğu CRO’nun yükselebileceğini tahmin eden TikTok takipçileri tarafından yapılan yorumları da gözlemliyor.

Mason Versluis, 3 Şubat’ta daha fazla CRO eklediğini, ancak Super Bowl’da reklam yayınlandığında fiyatların yükselmeye başladığını gördüğünde yeni aldıklarını satmayı planladığını söylüyor. Ancak, bir patlama reklamı olmasa bile, kendisi de dahil olmak üzere kripto meraklılarından gelen spekülasyon miktarının, kendi kendini gerçekleştiren bir kehanete yol açabileceğini kaydediyor. Bu arada son dört günde, CRO’nun fiyatı yaklaşık %14 arttı.

İkinci altcoin, Sam Bankman-Fried’in Super Bowl reklamlarını da yayınlayacak olan FTX kripto borsasının kripto parası FTT. Mason Versluis, FTT’ye sahip değil, çünkü aktif olarak kullandığı borsalara bağlı kriptolara daha fazla odaklanıyor.

Coinbase, Super Bowl’a reklam veriyor. Halka açık şirketin bir kripto parası yok. Ancak Mason Versluis’in belirttiği bir şey, Coinbase’in Shiba Inu’yu (SHIB) tanıtması. Borsa, kullanıcılar kaydolduktan sonra ana sayfasının üst kısmında Shiba Inu (SHIB) için büyük bir promosyona yapıyor ve trade için uygun olduğunu belirtiyor. Analist, bunun, birçok yeni gelenin ilk kaydolurken kripto satın almasına neden olabileceğini belirtiyor:

Coinbase, kullanıcılarının erişebileceği sınırlı sayıda kriptoya sahip. Bu borsadaki herhangi bir kripto paranın, özellikle 1 doların altında işlem görenlerin, bir fiyat pompası görebileceği anlamına geliyor. Çünkü ilk yatırımcılar lider kriptoyu çok pahalı olarak görme eğiliminde.

Bununla birlikte TV reklamlarına ve ünlülerin onaylarına dayalı olarak kripto satın almanın riskleri hakkında kripto borsası Binance uyarıda bulunuyor. Bu platform, Super Bowl izleyicilerine hype satın alma konusunda bir uyarı gönderdi. Miami Heat forveti Jimmy Butler, Binance tweet’inde insanlara ‘kendilerine güvenmelerini’ ve ‘kendi araştırmalarını yapmalarını’ söyledi.

Mason Versluis, bunun hala Binance’in BNB tokenini pompalayabileceğini tahmin ediyor. Analist, yeni kullanıcılar kendi seçtikleri bir platforma kaydoldukları için Super Bowl’un değişim paralarının çoğunu pompalayabileceğini düşünüyor. Analist, son olarak şunları söylüyor:

Kripto sektöründen gelen sürpriz reklamlara dikkat etmelisiniz. Bir kripto paradan veya projeden ani bir söz, dijital varlığının yükselmesine neden olabilir, ancak yalnızca bir an için.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir