Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.966
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.966
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ünlü Analist Şoke Etti: Bitcoin 26 Bin Dolara Gidiyor!

Analist Alfonso Peccatiello, Federal Rezerv’in bu yıl zaten yavaşlayan bir ekonomiye geçiş yaparak ‘politika hatası’ yaptığını söylüyor. Bununla birlikte ünlü analist Bitcoin (BTC)’in önemli bir geri çekilme göreceğini belirtiyor. Alfonso Peccatiello’nun piyasa yorumlarını Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Analist, ekonominin yavaşlamasını ve Bitcoin (BTC)’nin 26.000 dolara gerilemesini bekliyor

The Macro Compass Newsletter’ın yazarı ve analist Alfonso Peccatiello, tahvil piyasasının geçen yazdan bu yana çok net konuştuğunu, ekonominin yavaşlamaya girdiğini söylediğini ifade ediyor. Analiste göre, büyüme dürtüsü geçen yılın yazından bu yana yavaşladı. Analist, “Hala büyüyoruz, trendin biraz üzerinde ama bu büyümenin itici gücü yavaşladı” yorumunu yapıyor. Alfonso Peccatiello, sabit getirili piyasaların bu yavaşlamanın işaretlerini verdiğini belirtiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Tahvil piyasası getiri eğrisi üzerinden konuşuyor. Getiri eğrisi çok agresif bir şekilde düzleşiyor. Getiri eğrisinin 5 yıldan 30 yıla kadar olan kısmı arasındaki fark, çok agresif seviyelere düzleşti. İzlediğim bir ölçümde, aslında iki seans önce tersine çevrildi.

Analist, kredi büyümesinin yavaşlaması nedeniyle bu yılın ikinci yarısında enflasyonun da yavaşlaması ve ılımlı hale gelmesi gerektiğini, bunun da yeni para yaratma hızının yavaşladığı anlamına geldiğini kaydediyor:

2020 ve 2021’de kredi yaratmada bir Ferrari gibi büyük bir hız kazandık. Ancak şimdi kredi yaratmada zaman içinde yavaşlıyoruz. Yeni büyük bir mali teşvik yok. Yeni bir büyük banka kredisi yok ve bu yüzden bu uçuruma sahibiz. Hükümetler aynı hızda basmaya devam etmedikçe ve bankalar aynı hızda borç vermeye devam etmedikçe, her kredi patlamasında her zaman bir kredi uçurumu vardır.

Alfonso Peccatiello, merkez bankaları ekonomik bir yavaşlamaya girdiğinde, risk varlıklarının düşük performans gösterme eğiliminde olduğunu belirterek, Bitcoin (BTC)’in önemli bir geri çekilme göreceğini söylüyor:

Portföyümde Bitcoin short pozisyonum var. Bitcoin’in 26.000 dolara düşmesini hedefliyorum. Yılın başında neredeyse oraya gittik, 30.000 dolara gittik. Henüz hedefime ulaşamadık. Hala short’um ve bence epey bir düşüş göreceğiz ve sebep her zaman aynı. Ekonomik bir yavaşlamaya girerseniz, insanların Bitcoin gibi çok yüksek beta riskli varlıklara yönelik marjinal risk iştahını azaltırsınız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir