Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.020
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.020
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Uluslararası piyasaları etkilemesi beklenen gelişmeler

ABD’de yapılan ara seçimlerde Kongre’nin iki kanadından biri olan senatoda çoğunluk netleşti. Seçimlerde Nevada’da Demokrat aday Catherine Nasto’nun, rakibi Cumhuriyetçi rakibi Adam Laxalt’ı geride bırakmasının ardından demokratlar, senatoda çoğunluğu garantiledi. Böylece aralıkta Georgia eyaletinde yapılması planlanan ikinci tur seçimde sonuç ne olursa olsun demokratlar, 100 üyeli senatoda 50 sandalyeye sahip bulunacak. Öte yandan G-20 liderleri 15-16 Kasım tarihlerinde Endonezya’nın Bali kentinde bir araya gelecek. Zirvenin başlamasından önce ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in bir görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor. İki lider arasındaki görüşmede ana gündemin Tayvan olacağı belirtiliyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, Euro Bölgesi’nin 2023 yılı büyüme tahminini düşürürken enflasyon tahminlerini ise yukarı yönlü revize etti. Açıklamada resesyon uyarısı yapılırken enflasyonun da henüz zirveyi görmediği belirtildi. Avrupa Birliği Komisyonu, Euro Bölgesi’nin 2023 yılı büyüme tahminini düşürürken enflasyon tahminlerini ise yukarı yönlü revize etti. Açıklamada resesyon uyarısı yapılırken enflasyonun da henüz zirveyi görmediği belirtildi. Öte yandan, Avrupa Birliği Komisyonu, Euro Bölgesi’nin 2023 yılı büyüme tahminini düşürürken enflasyon tahminlerini ise yukarı yönlü revize etti. Açıklamada resesyon uyarısı yapılırken enflasyonun da henüz zirveyi görmediği belirtildi. İngiltere’de Perşembe günü hükümetin yeni mali planı açıklanacak.

Kaynak: Gedik Yatırım

Bu makale ilk olarak Hibya Haber Ajansı üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir