Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.775
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.775
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ukraynalı Eczaneler Kripto Ödemelerini Etkinleştiriyor

Ukrayna

Ukrayna’daki eczaneler, devam eden savaşın ortasında dijital ödemeleri benimsiyor ve büyük bir yerel eczane zinciri Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ödeme yapılmasına olanak sağlıyor

Ukrayna’nın en büyük eczane zincirlerinden biri olan ANC Pharmacy, temassız kripto ödeme hizmeti Binance Pay aracılığıyla kripto para ödemelerini başlatmak için Binance Ukraine ile ortaklık kurdu.

Eczane zinciri Salı günü yaptığı resmi açıklamada, ANC Pharmacy’nin 3 Ocak’tan itibaren müşterilerinin eczane ürünlerini online olarak satın alırken anında ödeme yapabilmelerini sağladığını duyurdu. ANC Pharmacy, Ukrayna genelinde 1.000’den fazla eczane işletiyor ve kendi online eczane hizmetini yürütüyor. Resmi bir duyuruya göre, Binance Pay ödemeleri ilk olarak Kiev’deki eczanelerde kullanıma sunulacak.

Yeni ödeme özelliği ANC eczanelerinin yanı sıra ANC Pharmacy tarafından işletilen Kopiyka ve Shara gibi eczane mağazalarında da kullanılabilecek. Resmi duyuruda “ANC, Kopiyka ve Shara Avrupa’da kripto kabul eden ilk eczanelerdir” denildi.

ANC eczanelerinde kripto ödemesi yapabilmek için kullanıcıların Binance uygulamasını indirmeleri ve ardından ANC.ua web sitesine gitmeleri gerekiyor. Kullanıcılar online sipariş verecekleri ürünü seçtikten sonra Binance Pay hizmetini kullanarak ödeme yapabilecek ve siparişlerini tercih ettikleri eczaneden teslim alabilecekler.

Ukrayna’da Kripto Ödemeleri Gelişiyor

Binance son birkaç yıldır Ukrayna’daki varlığını aktif bir şekilde destekliyor. Eylül 2022’de Binance, Ukraynalı süpermarket zinciri Varus ile ortaklık kurarak müşterilerin market alışverişleri için Binance Pay Cüzdanı üzerinden ödeme yapmasına olanak sağladı.

Şubat 2022’nin başlarında  Rus güçlerinin Ukrayna’yı işgal etmesinden haftalar önce Binance Ukrayna’nın genel müdürü Kirill Khomyakov verdiği demeçte, Ukrayna’da bir Binance Card başlatmanın Binance’in 2022 için en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Khomyakov’a göre, Binance Card gibi hizmetler aracılığıyla yapılan kripto ödemeleri Ukrayna yasalarıyla çelişmiyor çünkü Ukrayna’da kripto türevi işlemlere yönelik bir yasak bulunmuyor. Aynı zamanda, yerel yasalar Bitcoin gibi kripto para birimleriyle doğrudan ödeme yapılmasına izin vermiyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir