Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.634
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.634
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ukrayna, savaşın ortasında kripto varlık yasasını onayladı 

Ukrayna’da Şubat ayında revize haliyle yeniden onaya sunulan sanal varlık yasası, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından onaylandı. Ülkede artık kripto para piyasası, tam bir düzenleme çerçevesinde faaliyet gösterecek.

Ukrayna’da sanal varlık yasasıyla birlikte kripto varlıkların yasal olarak tanımlanmış oldu. Bunun yanında Ukrayna Merkez Bankası ve Menkul Kıymetler ve Borsa Ulusal Komisyonu, kripto para düzenleyicileri olarak belirlendi. Ayrıca yasa çerçevesinde kimlerin kripto para hizmeti verebileceği ve ülke sınırları içerisinde nasıl lisans alabilecekleri netlik kazandı.

Onaylanan sanal varlık yasası, geçen sene Eylül ayında taslak olarak onaya sunulmuş, ancak Başkan Zelenski, tasarıda revizyon talep ederek yasal hale getirmemişti.

Ukrayna’da kripto paralar, ilgili yasanın onaylanmasından önce de kullanımdaydı. Ancak yasayla birlikte kripto paraların ülkede kullanımı daha net bir çerçeve altına alındı. Diğer yandan yasanın onaylanması Bitcoin’in ülkede yasal ödeme aracı olduğu anlamını taşımıyor. Diğer bir deyişle bu hamle, El Salvador’un Bitcoin ile ilgili izlediği politikadan farklı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, yasanın imzalanmasına ilişkin yaptığı duyuruda, yasanın onaylanmasının kripto sektöründeki belirsizliklerin ortadan kalktığını belirtti ve sanal varlık yasasını Ukrayna’da kripto varlıklar için yasal bir piyasanın oluşması yolunda önemli bir adım olarak yorumladı.

Dijital Dönüşüm Bakan Yardımcısı Alex Bornyakov, yeni kripto yasasıyla ilgili yaptığı açıklamada yasanın, Ukrayna’nın savunma sürecinde hayati bir rol oynayacağını dile getirdi.

Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise ülkede kripto para kullanımı konusunda ulusal bir politika oluşturmanın yanı sıra ülkede kripto para ticareti yapmak isteyen şirketlerin lisanslama süreçlerini yönetecek.

Ukrayna’da kripto bağışları 100 milyon dolara ulaştı

Ülke Rus işgaline karşı mücadele etmeye devam ederken, Ukrayna’nın 100 milyon dolara yakın kripto para bağışı aldığı belirtiliyor. Bağışlar ağırlık olarak Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot ve Dogecoin olarak yapılıyor.

Ukrayna’nın Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, 26 Şubat’tan bu yana ülkenin resmi cüzdan adreslerine Bitcoin ve Ethereum bağışı çağrısında bulunarak kripto bağışlarının önemli bir destekçisi oldu.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir