Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.984
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.984
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ukrayna Başbakan Yardımcısı CBDC ile Maaş Alacağını Açıkladı.

Ukrayna CBDC

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamada, CBDC ile maaş almak istediğini söyledi.

İsviçre’nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu, hem dünya ekonomisini hem de kripto sektörünü ilgilendiren önemli gelişmelere sahne oluyor. Forum’da blockchain teknolojisinden, merkez bankası para birimlerine kadar çoğu konuda fikir alış verişinde bulunuluyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Dünya Ekonomik Forumu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, planlanan yeni CBDC ile maaş almak istediğini açıkladı. Aynı zamanda dijital dönüşümden sorumlu bakanı olan Mykhailo Fedorov, e-grivna’nın ilk kullanıcısı olmak istiyor.

Ukrayna CBDC Çıkartıyor

Bu Ukrayna’nın kripto ile ilk tanışması değil. Şubat ayında başlayan savaştan sonra ülke silahlı kuvvetlerine para toplamak için kripto bağışlarını kabul etmişti. Ülke yeni yasalar ile birlikte kripto varlıklar için dünyanın önde gelen isimlerinden biri olmak istiyor. 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, kripto şirketi Stellar ile bir e-grivna çıkarma planlarından bahsetti.

“Elektronik Grivna’nın ilk test kullanıcısı olmayı ve maaşımı e-Grivna olarak almayı planlıyorum.”

Fedorov, Ukrayna’da yasalaşan sanal varlıklar mevzuatının, kripto için yeni bir vergi yasası ve Ukrayna Ulusal Bankası’nın gelecek yıl çıkaracağı bir CBDC yasası ile tamamlanacağını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir