Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.248
% 0.19
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.248
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Twitter’ın kripto cüzdan projesiyle ilgili söylentiler DOGE’yi olumsuz etkiliyor

Twitter’ın kripto cüzdan projesine ara verdiğiyle ilgili ortaya çıkan haberlerin ardından Dogecoin düşüşe devam etti.

Dün ortaya çıkan gelişmede Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın sosyal platforma getireceği yenilik arasında olan kripto cüzdan geliştirme projesinin durdurulduğundan bahsedildi. Haberin ardından DOGE fiyatı, %10’un üzerinde bir değer kaybıyla 0,1155 dolara kadar geriledi. Dogecoin yatırımcıları, son 2 haftalık periyotta kripto paranın en büyük savunucusu Elon Musk’ın Twitter’ı alması ve ardından yaptığı açıklamaları doğrudan fiyatladı.

Bu süreçte DOGE fiyatı, %170’i bulan değer artışı gördükten sonra 0,1589 dolar zirvesinin ardından satıcı ağırlıklı hareket etmeye devam ediyor. Zirve seviyesinden kâr almaya yönelik hareketlerinde görüldüğü Dogecoin piyasasında son veriler, özellikle toplam arzın %64’üne yakınını elinde bulunduran büyük yatırımcıların, yaklaşık 110 milyon dolar değerinde DOGE sattığını gösterdi. Bunun yanında 180 milyon dolar değerinde DOGE’nin büyük borsalara taşındığına dair , popüler kripto varlıkta satış baskısını artırdı.

Twitter, şu an Bitcoin ve Ethereum ile bahşiş verme sistemini kullanıyor. Bunun yanında Elon Musk, son zamanlarda DOGE’nin Twitter için entegre edilecek kripto para olacağını resmen açıklamasa da gönderilerinde bunu ima eden ifadeler ve görseller kullandı.

İşten çıkarılanlar Twitter’a toplu dava açtı

Diğer yandan Elon Musk’ın mavi tikli hesaplardan aylık 8 dolar alınacağını açıklamasının ardından tepkiler büyüyor. Ancak Musk, tepkilere kulak asmayarak bu konudaki ısrarını sürdürüyor. Sosyal medya platformu için birçok değişiklik yapması beklenen Elon Musk’ın en tepki çeken değişikliği ise yaklaşık 3.500 kişiyi işten çıkarma planı.

Son gelişmelere göre Twitter, işten çıkarmalardan dolayı bir toplu davayla karşı karşıya kaldı. San Francisco federal mahkemesinde açılan toplu davada çalışanlar, önceden haber verilmeden çıkarıldıklarını ve dün kendilerine gönderilen bir e-postayla işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini iddia etti.

Bloomberg’in haberine göre Twitter’a açılan toplu dava, şirketin İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirim Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle açıldı. Yasaya göre büyük şirketler, en az 60 gün önceden haber vermeden toplu işten çıkarma yapma yapamazlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir