Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.063
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.063
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Türklerden Dogecoin’e Yoğun İlgi

Dünya genelindeki kripto aramalarında bakıldığında Türkiye’nin Dogecoin’e ilgi gösterdiği ortaya çıkıyor.

Türkiye, kripto para kullanımında dünya çapında üst sıralarda yer alıyor. Aynı zamanda kripto benimsenmesi yüksek olan ülkeler arasında da zirveye oldukça yakın. CryptoManiaks’ın yaptığı yeni bir araştırma, Türkiye’nin kripto paralara en çok ilgi gösteren ülkeler arasında olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında Dogecoin‘i en çok araştıran ülke ABD’ydi, kriptodaki düşüşe rağmen Türkler ilgisini azaltmadı ve birinci sırada konumlandı.

Türkiye, Kripto Para ile İlgili Aramalarda Başı Çekiyor

Türkiye, dünya genelinde kripto ile ilgili aramalarda ikinci, Dogecoin ile ilgili aramalarda ise birinci sırada yer alıyor.

CryptoManiaks’ın araştırmasına göre, nüfusun sırasıyla yüzde 8,2 ve yüzde 5,5’inin kripto ile ilgili terimleri aradığı Hollanda ve Türkiye ilk iki sırada yer alıyor. Türkiye özellikle 4,7 milyon arama ile aramalarda başı çekiyor. Hollanda ve Türkiye’yi, Almanya, Kanada ve Çek Cumhuriyeti takip etti.

Genel aramalarda ikinci sırada yer alan Türkiye, memecoin Dogecoin ile ilgili aramalarda aylık 812 bin arama ile birinci sırada yer aldı. Bu sayı, ülkenin en çok aranan üçüncü kriptosu olan Ethereum’un neredeyse iki katı.

Çalışma, her ay arama yapan yerel halkın yüzdesini hesaplamak amacıyla, belirli birkaç popüler kripto para birimi için yapılan birleşik arama sayısını her ülke için nüfusun bir yüzdesi olarak analiz etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir