Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.252
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.252
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Türkiye’ye 2. Büyük Kripto Para Dalgası Başladı!

Büyük borsalardan kripto düşünce liderleri, Türkiye’nin gelişen kripto para birimi manzarası hakkında içgörü ve analizler paylaşıyor.

Türkiye’ye kripto para dalgasının arkasında ne var?

Büyük kripto borsaları kıtalararası ülkeye ayak bastığından, Türkiye kripto para birimi ilgisinde bir canlanma yaşıyor. Demografiden off-line pazarlamaya ve para biriminin değer kaybetmesine kadar, 84 milyon Türk insanının yeni borsalara kaydolması için bolca motivasyon var.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Bitfinex, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye açılma planlarını açıkladı. Coinbase’in gözünü yerel borsa BtcTurk’ü satın almaya diktiği, Binance’in ise ilk müşteri hizmetleri merkezini başlattığı bildiriliyor.

Bitfinex ve Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino için bu, özellikle önerilen kripto para birimi yasası göz önüne alındığında Bitfinex’in Türkiye’de gördüğü önemli potansiyel. KuCoin CEO’su Johnny Lyu, bunun bir büyüklük meselesi olduğunu söylüyor. Türkiye, KuCoin için en büyük 5 pazardan biri ve oldukça hızlı büyüyor. KuCoin Türkiye ülke müdürü Kafkas Sönmez “küresel borsalar Türkiye’ye dikkat çekmek için giriyor” diyor.

Kripto haber editörü Erhan Kahraman, Türkiye’nin iş merkezi olan İstanbul gibi bir şehirde, hemen hemen her köşede en iyi yerel kripto borsasından bir reklam panosu bulunduğunu belirtiyor.

Uzmanlara göre Türkiye’de kripto için potansiyel var

Bybit Türkiye ülke müdürü Alphan Göğüş için “yerel pazarlama” ve küresel üründen farklı görünen ve hissettiren bir ürün yaratmak çok önemli. Türkiye, “on milyonlarca potansiyel yatırımcının henüz kullanılmayan potansiyelini” sunan “önemli bir pazar” olarak öne çıkıyor.

WOO Network Türkiye ülke müdürü Buğra Gökağaçlı, Türkiye’nin geniş bireysel kullanıcı havzası bulunuyor. Sürekli online ve off-line pazarlamaya maruz kalan genç, dijital olarak yerli bir nüfusla, Türkiye’de kripto kullanımının 2021’de 11 kat artması şaşırtıcı değil.

Erhan Kahraman için, Türk lirasının art arda darbe almasıyla aynı yıl Türkiye’de kripto kullanımının on bir kat artması tesadüf değil. Bitfinex’ten Paolo Ardoino, kripto para biriminin ‘kısmen Türk Lirası değerindeki son dalgalanmalardan kaynaklanan popüler bir varlık sınıfı olmaya devam ettiğini kabul ediyor.

Buğra Gökağaçlı, ‘Türkiye’deki geniş bireysel kullanıcı havzasına’ hitap etmek söz konusu olduğunda, ‘geç kalmamanın’ önemli olduğunu ifade ediyor. Ancak, ihtiyatlı bir şekilde olması gerektiğini, çünkü mevcut makroekonomik zeminin zorlu olduğunu hatırlatıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir