Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.287
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.287
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Türkiye’de Kripto Para Cinayeti: Korktum, Ateş Ettim!

Bursa’da yaşayan Halid Ahmed’in kripto para nedeniyle öldürülmesinde tutuklu bulunan Ali Khayata Kattan (23) ilk duruşmada, savunması için ortak Bitcoin yatırımı yaptıklarını iddia etti. Kattan, Halid ile konuşmak için iş yerine gittiklerini ve dışarıda beklerken orada bulunanların Halid’in ‘seni öldürecek’ dediğini, bu yüzden paniğe kapılıp nişan almadan ateş ettiğini ifade ediyor. coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

Bursa Osmangazi’de kripto para cinayeti

Olay, geçen yılın Temmuz ayında Osmangazi ilçesinde meydan geldi. Bir seyahat firması yöneten ve kripto para yatırımcı olan Suriye uyruklu Khalid Ahmed, Suriyeli iş ortağı Saeed Sabbagh’ın (34) kendisine 20.000 dolar kaybetmesine neden olduğunu ve tazminat istediğini iddia etti. Sabbagh’ı tehdit ettiği bildirilen Khalid Ahmed, tartışmanın ardından işini bıraktı. Halid Ahmed bir süre sonra aynı bölgede başka bir arkadaşının marketine giderken silahlı saldırıya uğradı. Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Halid Ahmed tüm önlemlere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından mahalledeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, silahlı saldırganların Suriye uyruklu Ali Khayata Katan ve Ahmad Sabbagh olduğunu keşfetti. Kestel ilçesinde tabanca ile iki kişi yakalandı.

Soruşturma ilerledikçe yetkililer, Khaled Ahmed’in arkadaşı Saeed Sabbagh’ın cinayetin faili olduğunu tespit etti. Polis, Sabbagh’ı hava yoluyla yurt dışına çıkmak üzere olduğunu öğrendikten sonra yakaladı. Beyrut’a giden uçağa binmek üzereyken Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ankara Esenboa Havalimanı’na geçerken yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 sanığa “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklanan sanıklar Saeed Sabbagh, Ali Khayata Katan ve Ahmet Sabbagh SEGBS ile mahkemede hazır bulundu. İfadeler bir tercüman aracılığıyla verildi.

“Khalid’i vurdum” dedi

Ahmed Sabbagh, mahkemeye şunları söyledi:

Çalışmıyorum çünkü annemden ve kız kardeşime bakıyorum. Saeed’e bir yıl önce para verdim. Olayın ertesi günü berbere gittim ve tıraş oldum. 15.00 civarında Ali, beni aradı. Çarşamba mahallesini ziyaret ettik. ‘Yarım saatlik işim var’ diye açıkladı Ali.” “Otomobil için park yeri aradım,” dedim arabadan inerken. Park ederken bir silah sesi duydum. Ali arabama bindi ve kapıyı açtı. Çok korkmuştum. Ne olduğunu sorduğumda, ‘Sana sonra anlatırım’ diye yanıtladı. Kestel’deki şelaleye gittik. Bu arada tabancayı ateşledi. Onu çıkarmamı ve bir çantaya koymamı istedi. Ne olduğunu sorduğumda ‘Khalid’i vurdum’ dedi.

Halid Ahmed’in eşi İlham Etahrl mahkemede ifade verdi:

Saeed ve Halid Bitcoin işine girdi. Altı ay önce Halid, Saeed’den parasını istedi. Saeed tereddüt ederek parayı ödemedi. Halid’in parası karşılığında süre isteyeceğini söyledi. Eşim, “Etkinlik günü evden çıkmadan önce” dedi. Çocuklarıyla iki saat oynadıktan sonra bir telefon geldiğinde dışarı çıktı. Akşam saatlerinde ölüm haberi geldi. “Sanıklara kızgınım” dedi.

Duruşma, sanıkların tutuklu kalmasına karar veren mahkeme heyeti tarafından ertelendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir