Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.183
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.183
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Türkiye’de 2 Kripto Para Olayı: Coinleri Buhar Oldu!

Türkiye’de 2 ilginç kripto para gelişmesi yaşandı. İstanbul’da yaşayan 2 genç yaklaşık 200 bin liralık sermaye ile işlem yaptıkları kripto hesabına erişemiyor. Kayseri’de de yasa dışı şekilde madencilik yaptıkları iddiasıyla iki kişi tutuklandı. İşte ayrıntılar…

200 bin lira buhar oldu

İstanbul’da yaşayan iki gencin hesaplarının dondurulması sonucu 200 bin liralık kayıp yaşandı. Çok sayıda mağdurun olduğu iddia edilen olayın ardından hesaplarına giriş yapmaya çalışan kullanıcılar, “Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” mesajı aldı.

İstanbul’da yaşayan iki genç genç, bir kripto para borsasında alım-satım işlemi yapıyorlardı ve hesapları yasaklandı ve faaliyetlerinin uygun olmadığına karar verildikten sonra kapatıldı. Uygulamaya erişimi engellenen gençlerin hesaplarından toplam 200 bin lira çalındı. Kimlik numaraları ile sisteme giriş yapmak isteyen gençler, “Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ibaresini görünce hayatlarının şokunu yaşadılar.

Olayın ardından konuyu mahkemeye taşıyan iki genç, haklarında herhangi bir suçlamada bulunulmadığını, ancak şirket yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin sonuç vermediğini fark etti. Gençler, düzinelerce kişinin dolandırıldığını ve bir yılı aşkın süredir fonlarını geri alamadıklarını söyledi.

Kayseri’de ‘kripto para’ operasyonu

Kayseri’de yasa dışı şekilde madencilik yaptıkları iddiasıyla iki kişi tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hukuka aykırı madencilik yapıldığını öğrendikten sonra soruşturma başlattı. Teknolojik ve fiziki takip sonucunda Kocasinan ilçesinde iki noktada eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. İki “madencilik” mekanizması, beş anakart, yirmi video kartı, altı güç kaynağı, beş RAM ve üç harici sürücü, adreslerin aranması sırasında ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan iki zanlının jandarma tarafından soruşturması sürüyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, geçtiğimiz haftalarda Terra ekosisteminden kaynaklanan çöküş binlerce yatırımcıyı bozguna uğratmıştı. Güney Kore ve Avrupa’dan Terra hakkında soruşturma başlatmak üzere hukuki adımlar atıldı. İstanbul Esenyurt’ta emlakçılık yapan Eyüp Çobanoğlu’nun da büyük miktarda para kaybettikten sonra intihar ettiği iddia ediliyor. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir