Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.748
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.748
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Türkiye-Rusya Ticaretinde Bu Kripto Para Kullanılabilir!

Mart ayında, yedi Rus bankasının SWIFT’den çıkarılmasıyla Rusya’nın kripto para birimlerine yöneleceği gündeme geldi. Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan ambargolarla ülkenin uluslararası ticarette kripto para kullanacağı düşünülüyor. Bu konuda sıcak bir haber, Rusya Maliye Bakanlığı’dan Ivan Chebeskov’nın açıklamaları oldu. Chebeskov, dost ülkelerle Bitcoin kullanılacağını söylüyor.

Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerinin uluslararası ticarette kullanılabileceğini söyledi

Ülkenin maliye bakanlığı, Rus makamlarının Bitcoin’i sadece petrol ihracatı için değil, küçük işletme işlemlerinde de kullanılabileceğini bildirdi. Kripto paralar, dünya çapındaki işlemler söz konusu olduğunda, Moskova’daki yetkililer tarafından küçük kişisel girişim sözleşmeleri olasılığı olarak görülüyor. Ancak bunun Rus petrol teslimatları üzerinde bir etkisi olmayacak. Açıklama, kısa bir süre önce konuyla ilgili gazetecilerle görüşen maliye bakanlığının Para Kapsamı Bölümü’nün zirvesi Ivan Chebeskov tarafından yapıldı.

Üst düzey yetkili, bakanlığın kripto para birimini bir ücret yolu olarak değil bir varlık olarak kullanmayı önerdiğini belirtti. Yani kripto para birimleri takas işlemlerinde kullanılabilir. RTVI tarafından alıntılanan açıklamalarda Chebeskov, şunları detaylandırdı:

Görev, bir alternatif tedarik etmek ve Rusya’nın şu anda tüm parayı kripto ile ödediğini söylememek. Bu, devlet yerleşimleriyle ilgili değil, yalnızca kişisel girişimle ilgili.

Chebeskov, ABD yaptırımlarından sonra dolar ve euro’yu kullanmanın zorluğunu da vurguluyor. Bu nedenle, petrol ticareti için Bitcoin kullanmanın mümkün olmadığını söyledi. Chebeskov, büyük hacimli ticaret nedeniyle, petrolün Bitcoin karşılığında satılamayacağını söylüyor.

Bu arada, Rusya’nın Merkezi Finans kurumu, denizaşırı ticaret ilişkileri bağlamında kripto fonları konusundaki duruşunu yumuşattı. Chebeskov, petrolde kullanmasa, kripto paraların küçük ticaretlerde kullanılacağını söylüyor. Dost ülkelerle kripto para kullanımını destekleyeceklerini söylen yetkili, bu ülkeler arasında Türkiye’nin de yer aldığını açıkladı:

Dolar ve Euro ile anlaşma yapmak zorlaştı. Ülkeler artık ulusal para kabul gören paralarla ticarete geçmek istemeyecektir. Küçük sözleşmeler kapsamında, Bitcoin veya kripto paralar bunu kabul etmeye açık dost ülkelerle mümkün olabilir. Örneğin, Türkiye, Tayland veya Birleşik Arap Emirlikleri ile mümkün olabilir.

Amerika ve müttefikleri, Rusya Federasyonu’nun, Ukrayna’ya yönelik işgaline karşı uygulanan yaptırımları atlatmak için kripto para kullanmasını engellemeye çalışıyor. RTVI, bazı dünya kripto platformlarının Rus hesaplarını zaten engellediğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir