Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.293
% 3.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.293
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Türkiye Metaverse Geçiyor: Tapularda Pilot Dönem Başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dijital dünyaya gönderme yapan bir kelime olan metaverse konusunda çalışmalar başlatacağını duyurdu. Önümüzdeki dönemlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde gündelik hayatımızda kullandığımız ögelerin dijital ortama geçtiğini görebiliriz…

Metaverse, tapularda pilot döneme başladı

2021’in sıcak trendi metaverse projelerin bu günlerde revaçta olması nedeniyle Tapu ve Kadastro Gelen Müdürlüğü hazırlıklara başladı. Yaklaşık kırk bin kilometrekarelik kentsel alanı bulunan Türkiye’nin üzerinde uçaklardan çekilen fotoğraflarla on bin kilometrekarenin üzerinde görüntü alındı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bu girişim kapsamında 3 boyutlu şehir maketleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, 3 boyutlu mimari teklifler, gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgilerini topladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’yi metaverse ve akıllı şehir ayarları gibi son teknoloji dijital teknolojilere hazırlamaya başlamak için bu adımı attı. Ayrıca, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yakın gelecek için bir çalıştay planlarının olduğunu paylaştı. Bu oturum, konuyla ilgili akademisyenleri ve uzmanları çekmeyi bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Hangi il seçildi?

Amasya, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün girişimi kapsamında pilot il olarak seçildi. Elmasıyla meşhur şehrimiz tamamlanan çalışmalar sonucunda metaverse ortamına sunulmaya hazır hale gelecek. Emlak pazarlaması, kentsel dönüşüm, şehir planlaması, emlak sigortası, afet yönetimi ve 3D oyun endüstrisi gibi akıllı şehir uygulamalarının tümü şehrin dijital verilerine dayanacak. Ayrıca ortaya atılan iddialara göre diğer iller için de gelişmenin tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.

Metaverse nedir?

Metaverse, bireylere atanabilen ve çeşitli şekillerde para kazanılabilen bölünebilir bölümlerden (konulardan) oluşan sanal bir dünya. Metaverse’ler bireyler arasındaki boşluğu aşabilir ve uzak fiziksel ortamları birbirine bağlayabilir. Böylece dünyanın diğer ucundaki biriyle iletişim kurabilirsiniz. Sadece bu da değil, cep telefonunuzu kullanarak dakikalar içinde herhangi bir ürün veya hizmeti satın alabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız, ülkemizden metaverse ile ilgili son çalışmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir