Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.152
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.152
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Türkiye kripto para yasa tasarısı öncesi uzman isimler Meclis’e davet edildi

Investing.com – 2021 yılı sona ererken Türkiye kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Geçen hafta Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de ekonomi basını temsilcileri ve akademisyenlerle yaptığı toplantı esnasında kripto paralar hakkında önemli bir açıklama yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı esnasında gündeme gelen konuyla ilgili kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve geciktirilmeden TBMM gündemine alınacağını belirtmişti. Türkiye kripto para piyasası gündemine bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, resmi Twitter hesabı üzerinden kripto yasa taslağının konuşulduğu canlı yayına katıldığını duyururken sektörde tanınan isimlerin görüş ve önerilerini almak üzere Meclis’e davet edildiklerini dile getirdi.

Ak Parti, kripto yasa taslağının Meclis’e getirilmesi öncesinde uzman isimlerle görüşecek

Bu gelişmeyle birlikte iktidar partisi olan Ak Parti’nin kısa zamanda Meclis’e getirilecek olan kripto para yasa tasarısıyla ilgili hızlı şekilde aksiyon almaya başladığı görülüyor.

Bu bağlamda Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medyada yüksek takipçi sayısına sahip, kripto para faaliyetlerinde bulunan uzman isimleri, görüş ve önerilerini almak üzere Çarşamba günü Meclis’e davet etti. 

Türkiye’de kripto para alanında belirli bir deneyime ulaşmış kişilerden alınacak görüş ve öneriler, kripto para yasa taslağına son halinin verilmesi konusunda etkili olabileceği düşünülüyor. Ayrıca bu alanda uzman kişilerin görüşlerinin alınması, olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Çarşamba günü yapılacak toplantıya davet edilen isimler arasında ise Aytunç Yıldızlı, Kamile Uray, Sima Baktaş, Sait Arslan ve Uğur Açıkgöz’ün olduğu bilinirken yeni isimlerin de davet edilebileceği bildirildi. 

Yazar: Günay Caymaz  

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir