Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.628
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.628
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Türkiye İş Bankası, Bu Metaverse Coin’i Seçti! İşte Detaylar…

Küresel çapta olduğu kadar, Türkiye’de de metaverse alanına olan ilgi yüksek seviyede. Son gelişmelere bakıldığında, bunu, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan İş Bankası’nın metaverse’te sergi açmasıyla anlayabiliriz. İş Bankası, metaverse’te sanal sergisini açmak için popüler metaverse coin projesi olan MANA’nın arkasındaki Decentraland’i tercih etti. İşte detaylar…

İş Bankası, metaverse coin MANA’nın arkasındaki Decentraland’i tercih etti

Türkiye İş Bankası, 1940’lardan bu yana oluşturduğu zengin resim koleksiyonuna fiziksel olarak da devam ederken sanal aleme de açılmış gibi görünüyor. Türkiye İş Bankası, “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” isimli sergisini Decentraland’de görücüye sunacak.  Sergide Hikmet Onat, Şeref Akdik, Zeki Faik İzer, Feyhaman Duran, İbrahim Safi, İbrahim Çallı gibi büyük ressamların İstanbul’u resmettiği tablolarının NFT hali, ziyaretçilerle buluşacak. Serginin küratörü ise Prof. Dr. Gül İperoğlu’dur.

5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan ön gösterime davetiye ile girileceğini belirtmekte fayda var. Ön gösterime katılmak için NFT davetiyelerini 4 Nisan tarihine kadar metaverse.issanat.com.tr adresinden satın alabilirsiniz. Ön gösterimin ardından herkese açılacak olan sergi, 8-20 Nisan tarihleri arasında her ziyaretçi tarafından görülebilecek.  İş Bankası Kurumsal İletişim Müdür Gül Meltem Atılgan, sergi hakkında “finansal faaliyetlerin yanı sıra eğitim, çevre ve kültür sanat alanında ülkemizin toplumsal hayatına değer katan öncü projelere imza atmaktan mutluluk duyduklarını” söyledi.

Metaverse’ün popülaritesi artıyor

İnternetin evriminde bir sonraki adım için bir vizyon olan metaverse, insanların çalışmak, oynamak ve takılmak için bir araya geleceği dijital dünyalara atıfta bulunuyor. Bu çevrimiçi alanlardan bazıları, sürükleyici 3B deneyimler olacak ve keyfini çıkarmak için çeşitli gözlükler gerekecek. Diğerleri bir bilgisayar ekranında oynayacak. Terim değişim içinde ve hala gelişmeye ve kendini yeniden adlandırmaya devam edebilir.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Microsoft’un ActivisionBlizzard’ı 69 milyar dolara satın almayı planladığı, metaverse’e yapılan genişlemenin bir parçası olarak açıklandı. Geçen yıl, Facebook, kendisini Meta olarak yeniden markalaştırdı. Rec Room ve Roblox ve Minecraft gibi dünya kurma oyunları, metaverse’ün ne olduğu veya ne olacağı konusunda tartışmalara giriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir