Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.789
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.789
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Türkiye, En Hızlı Büyüyen Kripto Pazarları Arasında

Chainalysis’in yayınladığı rapora göre Türkiye, en hızlı büyüyen kripto pazarları arasında yer alıyor.

Türkiye, kripto para kullanımında dünya çapında üst sıralarda konumlanıyor. Bunun yanı sıra, kripto benimsenmesi yüksek olan ülkeler arasında da zirveye oldukça yakın. Chainalysis’in yaptığı yeni bir araştırma, Türkiye’nin kripto konusunda başarılı bir pazar olduğunu gösteriyor.

Türkiye, Bölgedeki En Büyük Kripto Pazarı

Chainalysis’in ODKA (Orta Doğu – Kuzey Afrika) bölgesini içeren araştırmasında, Türkiye’nin bölgedeki en büyük kripto pazarı olduğu öne çıkıyor.

ODKA bölgesindeki işlem hacmi, 566 milyar dolara yükseldi ve bu da bir önceki yıla göre yüzde 50’ye yakın bir artış olduğunu gösteriyor. Fas, Mısır ve Türkiye gibi gelişmekte olan pazarları içeren bölgeden yaklaşık 22 ülke listede yer aldı.

Türkiye, 2022 Haziran ayı sonuna kadar yılda 192 milyar dolar değerinde kripto alarak, bugüne kadar elde edilen kripto değeri açısından ODKA bölgesinin zirvesinde. Ancak yıllık bazda sadece yüzde 10,5 büyüme yaşadı.

Araştırmaya göre, Türkiye’nin en hızlı büyüyen kripto pazarları arasında olması ve bölgede lider olması; Türk Lira’sının değer kaybetmesiyle birlikte ortaya çıkan parayı koruma isteği nedeniyle güçlendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir