Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.868
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.868
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Türk Şirketten Shiba Inu Hamlesi: SHIB Sepete Ekleniyor!

Bir şirket daha ödeme seçeneği sepetine Shiba Inu (SHIB)’yu ekliyor. Bu sefer, bu hamle, Türkiye’deki bir ambulans hizmeti Vita Plus’tan geldi. İşte detaylar…

Shiba Inu ödemeleri, ambulans hizmeti tarafından kabul ediliyor

Türkiye’de özel bir ambulans hizmeti olan Vita Plus, popüler meme coin SHIB’i bir ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. İstanbul’un birçok noktasına hizmet veren Vita Özel Ambulans Hizmetleri, Shiba Inu’yu bir ödeme şekli olarak kabul ettiklerini duyurdu. Ofislerinde bir posterde “Bu kurumda Shiba Inu coin ile ödeme kabul edilmektedir” yazıyor.

Ancak Türkiye’de kripto para birimlerinin bir ödeme yöntemi olarak kullanılması, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Nisan 2021’de yayımlanan düzenleme ile yasaklanmıştı. Kaynaklara göre, kurumun sözcüsü, ambulansın “uluslararası hasta transferleri için geçerli” olduğunu belirtiyor.

Türkiye ve SHIB: İşte son gelişmeler

Gelişme, Türkiye’nin eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın Shiba topluluğu ile bir toplantı düzenlediğine dair söylentilerin dolaştığı bir dönemde geldi. Bakan, SHIB’yi ülkeyi enflasyondan korumak için yasal olarak görme umutlarını tartıştı. Geçtiğimiz hafta SHIB topluluğunun Türkiye kanadı Shiba Inu Türkiye  “Bugün Sayın Bakanımız @mustafaelitas ile #shiba ekosistemi hakkında TBMM’de yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdik,” ifadelerini kullanarak bir tweet paylaştı.  ShibaSwap’ın baş geliştiricisi Shytoshi Kusama bile, “Fantastik haber.” diyerek bu gelişmeye cevap verdi.

Bu sırada, dünyanın en büyük sinema zinciri olan AMC Theatres, aylarca önde gelen iki meme coin’in arkasındaki topluluklarla şakalaştıktan sonra nihayet Dogecoin ve Shiba Inu’yu kabul etmeye başladı. Dünyanın en büyük film zincirlerinden biri olan AMC Theatres, 19 Mart’ta biletler için en popüler iki meme tokenını  kabul etmeye başlayacak.

Şirketin CEO’su Adam Aron, entegrasyonun faaliyete geçtiğini açıklamak için Twitter’dan yararlandı. Duyuru, beklenenden bir hafta önce geldi. Şirket, BitPay ortaklığı ile bu gelişmeyi hayata geçirdi.  Yazım sırasında, 12.1 milyar dolarlık piyasa değeri ile on beşinci sırada yer alan Shiba Inu (SHIB), yüzde 1.3’lük bir düşüş ile 0.00002208 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir