Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.571
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.571
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Türk Kripto Para Yasası: Önemli Detaylar Ortaya Çıktı!

Kripto para birimlerinin düzenlemesine yönelik iki ayaklı yasal çerçeve duyuruldu. İlk etapta yerel borsaların denetlenebilir hale getirileceği ve yatırımcılara devlet güvencesi verileceği bildiriliyor. İkinci etapta ise finansal zemin hazırlanacak. Konuya yönelik açıklamalar yapan AK partili kaynaklar, “yüzde 40 vergi alınacak” iddialarını yalanlayarak devlet güvencesine işaret ediyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Kripto para birimlerine yönelik %40 vergi iddiaları yalanlandı

AK parti, kripto paralara yönelik yasal çerçevenin hazırlıklarını hızlandırıyor. ABD, Japonya ve İngiltere’nin bu alanda yaptığı regülasyonları incelediklerini belirten parti kaynakları, yasal çerçevenin iki ayaktan oluşacağını doğruladı. Buna göre ilk etapta, yerel borsaların denetlenebilir, güvenli ve şeffaf hale getirilmesi ve kullanıcıların devlet tarafından korunacağı bilgisi veriliyor. İkinci etapta ise kripto para işlemlerinin niteliğine uygun finansal zemin hazırlanacak. Bunların dışında %40 vergi alınacağına dair iddialarda yalanlandı. AK partili kaynaklara göre kripto paralar yönelik özel bir vergilendirmeye olmayacak. Ancak diğer bütün işlemler nasıl vergilendiriliyorsa, kripto paralarda bu çerçeveye tabi olabilir.

Bireysel yatırımcıları korumaya yönelik adımlarda atılıyor. Kripto para borsalarını düzenlemeye yönelik hazırlıklar devam ederken, AK partili kaynaklara göre kullanıcıların korunması “birinci öncelik” olacak. Kripto paralara yönelik herhangi bir yasakta gelmeyecek. Burada, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan düzenleme ile sistemdeki suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, şüpheli görülen kripto işlemleri için Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun yetkilendirilmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir