Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.884
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.884
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Türk Blockchain Devi Bitci, Brezilya ve İspanya’ya Açılıyor!

Türk Blockchain teknoloji şirketi Bitci CEO’su Onur Altan Tan, bir röportajda, Şubat ayında Brezilya’da bir kripto para birimi ticaret platformu açmayı hedeflediklerini söyledi. Bu uluslararası genişleme sürecinde sırada İspanya’nın olduğunun da bilgisini verdi.

Bitci, Brezilya’ya açılıyor

2018 yılında Türkiye’nin güneybatısındaki tatil beldesi Bodrum’da kurulan Bitci; kripto para borsası, madencilik tesisi, borsa ve ödeme platformuna bağlı bir Blockchain ağı işletmektedir. Ayrıca, koronavirüsün gelirlerini düşürdüğü futbol kulüplerine destek olmak gibi bir amaçla yaratılan taraftar tokenları da sunuyor. Tan, verdiği bir demeçte, Brezilya’da bir borsa açılmasının, oradaki futbol kulüpleriyle olan bağlarını geliştirmesini umduğunu söyledi. Onur Altan Tan, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Brezilya’da bir kripto borsası açıyoruz çünkü orada değerli varlıklarımız var. Brezilya milli takımının taraftar tokenlarını yayınladık ve diğer altı kulüple anlaştık.

Bitci’nin büyümesi durmuyor: Fan tokenlarının sayısını 2 katına çıkaracak

Bitci; İspanyol milli takımı, İngiltere Premier Ligi kulübü Wolves ve İskoçya Premier Ligi’nden Rangers’ın yanı sıra bazıları motor sporları da dahil olmak üzere kulüpler için 25 taraftar tokenını piyasaya sürdü. Yıl sonuna kadar 50’den fazla token oluşturmayı hedefliyor. Futbol kulüpleri, bu tür kripto varlıklarını yeni gelir elde etmenin ve taraftarları bağlı tutmanın yolları olarak görüyor. Token sahipleri, gol atıldıktan sonra çalınan şarkılar gibi küçük kulüp kararlarına oy verebiliyor. Tokenlar, diğer kripto para birimleri gibi borsalarda da alınıp satılabilir. Ayrıca vahşi fiyat dalgalanmalarına eğilimli olabilir.

Tan, Bitci’nin tokenlar üzerindeki münhasır haklarının Brezilya’da büyümek için bir fırsat olması gerektiğini de sözlerine ekledi ve “Tokenların yardımıyla çok kısa sürede yerel pazar liderini yakalamayı hedefliyoruz… Brezilya platformunu Şubat’ta, ardından İspanya platformunu Mart’ta piyasaya sürüyoruz,” ifadelerini kullandı. Brezilya’nın Mercado Bitcoin’i, 3 milyondan fazla kullanıcısıyla Latin Amerika’nın en büyük kripto para borsalarından biridir.

Şirket, diğer ülkelerde de kripto para platformu açmayı hedefliyor

İnsanlar salgından kaynaklanan ekonomik sarsıntı sırasında birikimlerini depolamaya çalıştıkça, Brezilya’da kripto paralara olan ilgi, geçen yıl hızla genişledi. Ocak ayında, borsa platformu, kripto para birimleri için ürün ve hizmetlerini genişletmeyi hedeflediğini söyledi. Geçen yıl, Türkiye ödemeler için kripto varlıklarının kullanımını yasaklarken; bazı yerel borsalar dolandırıcılık sebebiyle soruşturuldu. Türkiye’de kripto para kullanımında, artan enflasyon ve liradaki düşüşle birlikte bir patlama yaşandı. Tan, Brezilya ve İspanya’nın ardından Bitci’nin bu yıl Orta Asya, Hindistan ve Rusya’daki bazı ülkelerde kripto borsaları açmayı planladığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir