Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.672
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.672
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Türk Bitcoin ve Altcoin Yasasından Kesitler Sızdı: Ortalık Karıştı!

Türkiye’de devlet yetkililerinin Bitcoin ve altcoin piyasasını düzenleyici yasa tasarısı üzerinde çalışmasını sürdürdüğü, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın bu çalışma kapsamında TBMM’de uzmanlarla görüştüğü biliniyor. Yetkililer, kripto para piyasasına yasaklayıcı bir tutum sergilemeyeceklerinin altını çizmişti. Ancak, yakın bir zamanda sosyal medyaya, söz konusu yasa tasarısına ait bir taslak olduğu iddia edilen bir görüntü düştü. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Bitcoin ve altcoin tasarısı olduğu iddia edilen metinde neler var?

Ocak ayının son haftalarında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, basına kapalı bir şekilde gerçekleşen kripto görüşmelerinin ardından Türkiye ve dünyanın önde gelen uzmanlarının görüşlerini aldıklarını aktardı. Elitaş ayrıca, yapılmak istenenin yasaklayıcı bir düzenleme olmadığının altını çizdi. Buradaki amacın, piyasaya giren ve yatırım yapmak isteyen insanların mağdur olmasını engellemek olduğunu aktardı.  Ancak geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bu düzenlemenin bir parçası olduğu iddia edilen bir ekran görüntüsü yatırımcıları endişelendirmiş durumda. Çünkü söz konusu metinde yabancı borsalar üzerinden işlem yapılamayacağı iması çıkaran bazı insanlar oldu. Yine de genel düşünce, yerel kripto para borsalarından açıklama bekleme yönünde oldu. Şu anda bu konuya dair bir açıklama yapan tek isim, Kerem Tibuk oldu.

Türkiye’nin kripto para ekosistemindekiler neler diyor?

Türkiye’nin kripto para ekosisteminden bazı popüler kişiler de bu konuya yönelik düşüncelerini dile getirdi. Örneğin Ahmet Usta “Mevcut şekliyle yasalaşırsa ülkemize büyük zarar verecek kripto varlık yasa tasarısı arkasında, yerli kripto para borsalarının etkisi olduğuna dair iddialar var. Tüm borsalarımızın bu ‘tasarı’ hakkında görüşlerini kamuoyuna açıklamasını talep etmeli ve beklemeliyiz,” ifadelerini kullandı.

Analist Selcoin, bu yazıdaki bazı önerilerin yerli kripto para borsalarından geldiği iddiasına dikkat çekerek “Yerli kripto borsalarının kripto yasası hakkında önerileri neydi merak ediyoruz. Yanlış yönlendirmelerle yasaklayıcı kurallara vesile olundu mu?  Bir açıklama yapılması lazım. Öyle ise, ‘ilgili kripto borsalarının’ kullanılmaması için takipçilerimizi sık sık bilgilendirmek gerek,” ifadelerini kullandı.

Bu sırada kripto para borsası BtcTurk’ün kurucusu Kerem Tibuk, sosyal medyada dolaşan ve söz konusu iddialara sebep olan metne yönelik aşağıdaki tweet dizisini paylaştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir