Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.457
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.457
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

TrueUSD Nedir? TUSD Ne İşe Yarar?

TrueUSD nedir? TrueUSD, ABD dolarının değerini 1:1 oranında takip eden bir stabil coin projesidir. Bu makalede TrueUSD nedir, ne sunar, TUSD nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

TrueUSD (TUSD) nedir?

Stabil coinler, dolar ve lira gibi itibari para birimlerinin fiyatını 1:1 oranında takip eden kripto paralardır. Yatırımcılar, bu kripto paraları, piyasalardaki yüksek oynaklık ve risklerden korunmak gibi amaçlarla kullanmaktadır. TrueUSD de böyle bir kripto paradır. TUSD, gerçek dünya varlıklarını tokenize etmeye odaklanan TrustToken platformu tarafından piyasaya sürülmüş ve ABD dolarına entegre bir stabil coin’dir. Proje, diğer stabil coin projelerine benzer şekilde artan likiditeyi kolaylaştırmayı ve kripto ticareti yapan kullanıcılara riskten korunma fırsatı sunmayı amaçlar.

Kripto para, merkezi bir stabil coin’dir. Bu, varlığın belirli bir şirket tarafından yönetildiği anlamına gelir. TrustToken şirketi tarafından yönetilen stabil coin, bu tür kripto paraların sunduğu istikrar ve faydaya ek olarak, yüksek güvenlik sunmayı hedefler. Şirket tarafından “tamamen ABD doları tarafından desteklenen ilk düzenlenmiş stabil coin” olarak ifade edilen TrueUSD, sahiplerine yıllık pasif gelir elde etme imkânı tanır. Yazının yazıldığı sırada, 1,35 milyar dolar civarında bir piyasa değerine sahip olan TUSD, en büyük 71. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, 1,36 milyar adet stabil coin dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

  • TrueUSD, dolara sabit fiyatı nedeniyle, kripto para piyasalarında yeni olan kullanıcılar için iyi bir başlangıç parasıdır.
  • Birçok kripto para birimi yüksek oynaklığa sahiptir. Stabil coinlerin değeri ise ise gerçek dünya paralarını takip eder. ABD dolarına endeksli bir stabil coin olan TUSD, oynaklıktan korunmak isteyen yatırımcıları kendine çekmektedir.
  • Kullanıcılar, stabil coin aracılığıyla yüksek oynaklıktan doğan risklerden etkilenmeden blok zinciri projelerinin sunduğu avantajlara erişebilir.

Dezavantajları nelerdir?

  • Stabil coin alanında, piyasa değeri TrueUSD’den daha büyük USDT, USDC gibi kripto paralar bulunur. TUSD, diğer stabil coinler ile rekabet edemeyip geri düşebilir.
  • Stabil coin, dolara endeksli fiyatı nedeniyle yüksek kâr elde etme imkânı sunmaz. Kripto paranın fiyat oynaklığı oldukça düşüktür, bu nedenle varlığın değeri, daha dar bir fiyat aralığında dalgalanır.

TUSD nasıl alınır?

TUSD, birçok büyük kripto para borsası tarafından desteklenmektedir. Mevcut olarak Binance, Huobi Global, OKX ve Mandala Exchange gibi kripto borsaları stabil coin’i listelemektedir. TrueUSD satın almak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak stabil coin’i satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir