Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.957
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.957
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

TrueFi Nedir? TRU Coin Nasıl Alınır?

TrueFi nedir? TrueFi, yüksek oranda faiz kazancı ve teminatsız kredi sunan DeFi odaklı bir Blockchain projesidir. Bu makalede TrueFi nedir, ne sunar, TRU coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

TrueFi nedir?

TrueFi, kullanıcılarına teminatsız kredi ve faiz kazancı sağlayan, merkeziyetsiz finans (DeFi) odaklı bir Blockchain protokolüdür. Likidite sağlayıcıları, protokolü kullanarak yüksek faiz oranlarına sahip havuzlar oluşturabilir. Yatırımcılar, bu havuzlardan kendi risk ve getiri oranlarını seçerek teminatsız borç alıp verebilir. Borç veren kullanıcılar, faiz aracılığıyla ek tokenler kazanabilir.

Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen protokolün yerel kripto para birimi TRU coin’dir. Platform, merkeziyetsiz ve dağıtık bir yapıya sahiptir. Bu, platformun kullanıcılar tarafından yönetildiği anlamına gelir. TrueFi, kullanıcılarına teminatsız ve düşük riskli borç işlemleri gerçekleştirmenin yanı sıra, staking imkânı da sunar. Kullanıcıların varlıklarını stake ederek pasif gelir elde etmesi mümkündür.

TRU coin nedir? Ne için kullanılır?

TRU coin, borç verme protokolü TrueFi’nin yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Token, Ethereum üzerinde ERC-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur ve 1,45 milyar adet ile sınırlandırılmış bir maksimum arza sahiptir. Bir yönetişim tokeni görevi gören TRU, protokolün merkeziyetsizliğini sağlar. Tokeni elinde bulunduran kullanıcılar, varlıkları aracılığıyla platformun yönetimine katılarak oy verebilir ve topluluğa teklif sunabilir. Bunun yanında TRU, ağ içerisinde çeşitli DeFi işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır.

Protokol içerisindeki likidite havuzlarından faiz geliri elde eden kullanıcılar, kazançlarını TRU coin olarak alır. Bunun yanında kullanıcılar, TRU aracılığıyla gelir hasadı yapabilir. İsteyen kullanıcılar, TRU tokenlerini belirli bir vadeyle kilitleyerek stake edebilir. Stake edilen varlıklar, vade sonunda ek token ödülleriyle birlikte sahiplerine geri döner. Yazının yazıldığı sırada TRU coin, 107 milyon dolar civarında bir piyasa değeri ile en büyük 375. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, tokenin maksimum arzının %38’ine denk gelen 549 milyon TRU dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

  • TrueFi üzerinde kullanıcılar, likidite havuzlarına sermaye yatırıp diğer kullanıcılara borç vererek faiz geliri elde edebilir. Faiz gelirleri TRU coin olarak alınır.
  • Kullanıcılar, TRU varlıklarını stake etme imkanına sahiptir. Varlıklarını belirli bir vadeyle likidite havuzlarına kilitleyen kullanıcılar, vade sonunda ek token ödülleriyle ödüllendirilir.
  • TRU ile işlem yapan kullanıcılar, düşük işlem ücretleri öder. Buna karşın, işlem hızı oldukça yüksektir.

Dezavantajları nelerdir?

Protokol, sadece likidite havuzları ve kredi üzerine yoğunlaşmaktadır. DeFi’nin diğer ürünleri veya Web3 gibi blok zincirinin farklı alanlarını sunmaz. Bu, zaman içerisinde rakiplerinin gölgesinde kalmasına neden olabilir. TRU’yu internet tabanlı cüzdanlarda tutmak, ağa gelebilecek herhangi bir saldırıda fonların kaybedilmesine neden olabilir. Bu dezavantaj, varlıkların bir donanım cüzdanına aktarılmasıyla çözülebilir.

rueFi nedir? TRU coin nasıl alınır?

TRU coin, dünyanın en büyük kripto borsası Binance dahil, birçok kripto para borsası tarafından desteklenmektedir. Tokeni listeleyen borsalar arasında Binance, KuCoin, FTX, Gate.io ve Uniswap öne çıkmaktadır. TrueFi projesiyle ilgilenen yatırımcılar bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir