Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.426
% 2.76
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.426
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

TRT Metaverse İzleyicilerle Buluştu

Yayıncılık sektöründe bir ilki gerçekleştiren TRT, TRT Metaverse’ü canlı yayınlar eşliğinde izleyicilerle buluşturdu.

TRT Metaverse ve Yayıncılık Forumu kapsamında gerçekleştirilen canlı yayınlar Türkiye’nin ilk metaverse ajansı ME’nin ortaklığıyla yapıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ME’nin CEO’su Can Yurdakul, şu ifadeleri kullandı:

“Her zaman Türkiye’nin iki kıta arasındaki uçurumu kapatmadaki stratejik ve jeopolitik öneminden bahsediyoruz. Metaverse için durum aynı; evrensel ve çok kültürlü bilgi birikimi ile teknoloji arasındaki boşluğu dolduruyoruz. Yayıncılığın geleceğini bugünden, üç boyutlu ve farklı bir perspektifle TRT Metaverse’ünde yaşayacak olmaktan büyük heyecan duyuyorum.”

Videolar Sunuldu

Etkinlikte, ME ve ILLUSORR ortaklığıyla hazırlanan TRT METAVERSE ile alakalı olarak lansman videoları sunuldu. TRT Metaverse ile insanların popüler sanatçılarla bir araya geleceği ve haberin kaynaklarıyla doğrudan iletişim kurabileceği bir dünyanın ayaklarımızın altına serileceği ifade edildi. TRT Metaverse; buluşma alanları, TRT Mağazaları, konferans salonları, global televizyon ağı, haber stüdyoları ve canlı yayın alanları gibi farklı sosyal ve deneyimsel amaçlara hizmet eedecek ve kullanıcılara birçok farklı deneyim yaşatacak.

Kullanıcılar ayrıca TRT Metaverse’te kendi avatarlarını kullanarak gezebilecek, VR gözlük kullanarak da birbirleriyle iletişime geçebilecek.

Konuyla ilgili Linkedin’den bir açıklamada bulunan ME ajansı, “#TRT ile güçlerimizi birleştirerek ülkemizin muhteşem geçmişine yakışır bir tarih yazmak için bugünden yola çıkıp #yayıncılık ve Web 3.0’ın geleceğini oluşturarak TRT Metaverse için ilk adımları attık. Kurucumuz ve CEO’muz Can Yurdakul, TRT Metaverse lansmanında yayıncılık dünyasına öncülük edecek #fütürist vizyonumuzu açıkladı ve salonlar, mağazalar, oditoryumlar, galeriler, stüdyolar ve yayın gibi farklı işlevlere ev sahipliği yapacak benzersiz tasarımlı alanları gösterdi. Şimdi kemerlerinizi bağlayın ve TRT Metaverse için hazırlayacağımız #sürükleyici bir deneyime dalmaya hazırlanın!” ifadelerini kullandı. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir