Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.483
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.483
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Tron(TRX) Proje İncelemesi

Tron şirketinin ceo’su durumunda olan Justin Sun Tron vakfı olarak bilinen singapur merkezli kuruluşu 2017 yılında kurmayı başardı.Vakfın lideri Justin Sun’u Forbes, Asya’da 30 yaşın altında en başarılı 30 kişi listesinde sıraladı.

Tron, kendini blockchain teknolojisi ve merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) aracılığıyla İnternet’in merkezsizleştirilmesini hızlandırmaya adamıştır. Eylül 2017’de HE Justin Sun tarafından kurulan Tron ağı, MainNet’in Mayıs 2018’deki lansmanından bu yana etkileyici başarılar sunmaya devam etti.

Temmuz 2018 ayrıca, aylık yaklaşık 100 milyon aktif kullanıcıya sahip, merkezi olmayan hizmetlerde öncü olan BitTorrent‘in satın alınmasına ve ekosistem entegrasyonuna da damgasını vurdu. Tron ağı, son yıllarda blok zincirinde 111 milyondan fazla kullanıcı ve 3,8 milyardan fazla işlemle inanılmaz bir çekiş kazandı.

Tron Coin (TRX): The Full Analysis

Ayrıca Tron, Nisan 2021’de Ethereum’da USDT’yi geçerek dünya çapında en büyük dolaşımdaki sabit para arzına ev sahipliği yapıyor. TRON ağı, Aralık 2021’de tam merkezsizleştirmeyi tamamladı ve artık tamamen topluluk tarafından yönetilen bir DAO oluşturuldu.

Ekosistem, TRON’un sorunsuz ve güçlü çalışmasını sağlayan üç seviyeye dayanmaktadır.

  • Ağ verilerinin, blok zinciri durumu ve geçmiş verilerinin güvenli bir şekilde depolandığı Depolama Katmanı. Genel olarak amacı, her türlü ekosistem verisini segmentlere ayırmaktır;
  • Geliştiricilerin kilit isimler olduğu ve TRX’in uygulama geliştirmek ve cüzdan oluşturmak için kullanıldığı Uygulama Katmanı;
  • Çeşitli talimatların işlendiği Çekirdek Katman (yalnızca iki programlama dilinde yazılabilir – Solidity ve Java). Çalışma prensibi: Çekirdek katman talimatları hesaplar, işler ve bunları mantığın gerçekleştiği ve dApp’lerin yürütüldüğü Tron Sanal Makinesine gönderir.

Ana ağ koruma aracı ve ayrıca özel özelliklerden biri, Proof-of-Stake ve Proof-of-Work konsensüs algoritmalarına bir alternatif olan, yetkilendirilmiş bir Proof-of-Stake ( dPoS ) sistemidir. Bu, TRON’un rekabet avantajıdır, çünkü bu, ağın çok daha enerji verimli olduğu anlamına gelir.

Platform, Blockchain ve eşler arası (P2P) ağ teknolojisinin özelliklerinden faydalanarak, aracıları olan 3.şahıs ortadan kaldırıp içerik üreticileri ile içerik tüketicileri  arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlamaktadır. Sonuç olarak, tüketici için genel bir tasarruf sunmayı hedefliyor.

Bitcoin P2P işlemleri o ülkede rekora koşuyor!

Platform, içerik oluşturucuların içeriklerini tüketicilerle doğrudan paylaşmaları için bir ortam sağlayarak aracıya olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Tüm veriler, içerik oluşturucuların tüm kârı almasına izin verirken,
blok zinciri aracılığıyla kriptografik olarak güvence altına alınmıştır.

Bu süreçte, Tron’un açık, merkezi olmayan platformu ve dağıtılmış depolama teknolojisi de önemli bir konuyu ele almaya çalışıyor. İçerik her zaman yaratıcılarda kalacağından gizliliği de koruyacağına inanılıyor.

Tron’un yani TRX’in madenciliği yapılamaz, bunun yerine,pasif gelir için mevcut Tron Coinleri stake ederek jetonlar kazanılabilirsiniz.

Tron’un Çalışma Ekibi 

Justin Sun : Ceo TRON, Callme (PEIWO) APP’nin kurucusu ve BitTorrent Inc.’in CEO’su Justin, 30 Asya altında 2017 Forbes 30 seçildi.

Son Dakika justin sun Haberleri - Kriptokoin.com

 

Marcus Zhao : Kamu Zinciri Başkanı : Eski Alibaba baş veri madenciliği uzmanı -Geliştirici Topluluğu Bölüm Başkanı, Geliştirici Topluluğu Bölüm Başkanı

Chengchang Ren :Takım Lideri – Genel Zincir

Honghai Yu : Takım Lideri – Arka Uç Mühendisliği

Mingyong Zhang : Takım Lideri – Arka Uç Mühendisliği

Francesco Sullof : Ekip Lideri – API ve Geliştirme Araçları


Tron Avantajları

  • İçerik odaklı bir platormdur.
  • Merkezi olmayan (Decentralized Finance, Defi)yapıya sahiptir.
  • Eşten eşe eşleşme (P2P) prensipleri uyguluyor.
  • Projenin ardındaki ekip ve kurucular oldukça başarılı.

Listelendiği Büyük Borsalar arasında :

Binance,Huobi Global,Gateio,FTX gibi büyük borsalar mevcuttur.

Tron (TRX) Coin Yorum 

Tron şuanda 0.06126 $ seviyelerinden işlem görmekte ve Coinmarketcap sıralamasında 16.sırada.

Piyasa değeri   : $5.662.151.993
Toplam Arz ise : 92.367.704.610

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir